Kahramanmaraş'ta bu yıl ilk defa 'Kutlu Doğum' haftası etkinlikleri stadyumda düzenlenecek.

İl Müftüsü Muhammet Gevher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV)'in kutlu doğumunu kutlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirmeyi planladıkları programda çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini aktaran Gevher, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl ilk defa ilk defa müftülük olarak stadyumda kutlu doğum etkinliği icra edeceğiz. Amacımız kuru bir kalabalıktan ziyade, Hz. Muhammed (SAV)'in Mekke'den Medine'ye hicret etiğinde Medine'liler onu nasıl bayram havası içerisinde karşıladıysa, bizde böyle bir anlamlı günü, peyganber efendimize yakışır şekilde anmış olacağız. Ümit ediyoruz ki, Peygamber Efendimiz (SAV)'in gönlünü hoşnut edecek, şefeatına nail olabilecek, dini ve milli birliğimizi sağlayabilecek şekilde güzel bir organize olur."

Gevher, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil'in konuşmacı olarak katılacağı programda, ayrıca ünlü isimler tarafından Kur'an ziyafeti sunulacağını, konserler verileceğini, şiir dinletileri seslendirileceğini, gelen misafirlere gül ikramında bulunulacağını ve sürpriz kitaplar hediye edileceğini sözlerine ekledi.