Alınan bilgiye göre, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 21 GN 936 plakalı LPG yüklü tır, Nurdağı-Osmaniye karayolu 5. kilometresinde Rüzgarlıgeçit Mevkisinde, direksiyon hakimiyetinin kaybolmasıyla devrildi.

Kazanın ardından tırda başlayan yagın, kısa sürede yayıldı. Sık sık patlamaların yaşandığı olayda, alevler ormanlık alana da sıçradı.

Kilis, Gaziantep, Kahramanamaraş itfaiyle ekipleri ile Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait helikopterin müdahalesi sonucu araçtaki ve ormanlık alandaki yangın kontrol altına alındı. 

Yangına müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü personeli Ali Akpınar ve Ali Okumuş yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Vücutlarında yanık oluşan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Ekipler, yangının kontrol altına alınmasının ardından şoför mahalinde yaptıkları incelemede, sürücünün yanmış cesedine ulaştı. Ceset otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, şoförün kimliğinin belirlenmesi için de çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bu arada Jandarmaya başvuran ve isminin Mecit Türkhan olduğu öğrenilen bir tır şoförü, kaza yapan aracı amcası oğlu Ferit Türkhan'ın kullandığını söylediği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, kaza nedeniyle uzun süre trafiğe kapalı kalan yolda ulaşımın tekrar sağlanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.