Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliğince hazırlanan "Sinekten Kurtulmak İçin Önce Bataklığı Kurut" projesi kapsamında, çocukların suça sürüklenmelerini önlemek amacıyla ilçedeki metruk binalar yıkılıyor.
TDP ekiplerinin hazırladığı proje sayesinde Afşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve mahalle muhtarlarının katkılarıyla ilçedeki metruk binaların yıkımına başlandı. Afşin Belediyesi iş makineleriyle yıkılan binaların yerine ise ilçenin park sorunun çözmek için otopark yapılacak.

Afşin Emniyet Müdürü Recep Emol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevre kirliliğine sebep olan aynı zamanda tehlike arz eden virane binaların yıkımıyla buralarda uyuşturucu kullanımının engellenip çocukların suça sürüklenme girişimlerinin önlenmesinin amaçlandığını söyledi.

Projenin suçun önlenmesi bakımından "bataklıkların" kurutulmasını önemli bulan Emol, şunları kaydetti:

"Polis sorumluluk bölgesinde özellikle okul çevresinde ve mahallelerde bulunan eski virane metruk binalarda, uçucu ve uyarıcı maddelerin kullanılmasını ve çocukların suça sürüklenmelerini önlemek amacıyla bir proje hazırladık. Bu binaların yıkılması ve temizlenerek otopark olarak kullanılmasını amaçlıyoruz.

Çarşı içerisinde kullanılmayan ve eski toprak evleri Afşin Belediyemizin iş makineleriyle kaldırıyoruz. Proje kapsamında metruk binaların ıslah edilerek, otopark alanına dönüştürülmesi sayesinde ilçemizin park sorununu da büyük ölçüde azaltmayı hedefliyoruz."

Emol, projeye katkı sunan Afşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve mahalle muhtarlarına teşekkür etti.

Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa ise projenin çevre ve özellikle de çocukların suça ulaşmalarını engellemek açısından önemli bulduklarını söyledi.