İddiaya göre, Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Senem Ayşe Mahallesi Kümbet Caddesi üzerindeki Mehmet (29) ve Ferhat Fidan (38) kardeşlerin sahibi olduğu markete giren Alparslan E. ve Remzi Ç. isimli iki genç, marketin sebze-meyve reyonundan muz çaldı. Durumu fark eden Mehmet Fidan, gençlerden aldıkları ürünün ücretini istedi. Bunun üzerine çıkan tartışmada Alparslan E. silahla, Remzi Ç. ise elindeki bıçakla market sahibini tehdit ederek üzerine yürüdü. Reyondaki ürünlere de zarar veren ikili, polis ihbarı üzerine marketten uzaklaştı. 
Olayla ilgili bilgi veren Mehmet Fidan, "İş yerine iki genç geldi, alışveriş yaptılar, parasını vermeden çıktılar. Ben de ücret isteyince küfür ederekten üzerime doğru yürüdüler, ilk başta biri silah çekti, diğer arkadaşı da bıçakla beni içeri sürükleyerek getirdi. Polis çağıralım deyince de kaçıp gittiler." dedi.

Olayın ardından, şüphelilerden Alparslan E.’nin yakalanarak serbest bırakıldığını öne süren marketin sahiplerinden Ferhat Fidan, duruma tepki gösterdi. Yetkililere seslenen Fidan şöyle konuştu: "Kardeşimin üzerine bıçakla yürüdüler, tekrar üzerine bir de silah çektiler, yani portakal, mandalina için insan canı bu kadar ucuz değildir. Silah çeken kişinin de bugün serbest bırakıldığını duyduk. Serbest bırakılması çok iyi bir şey değil, bu başkalarına kötü örnek olabilir."