Kahramanmaraş'ta öğrenciler, Pakistan Talibanı tarafından Peşaver'de bir okula düzenlenen ve çoğu çocuk 145 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Türkiye'nin Pakistan için bir günlük milli yas ilan etmesi üzerine, Kahramanmaraş Kalesi'ne gelen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencilerine, öğretmenleri tarafından neden bayrakların yarıya indirildiği anlatıldı. Duyduklarından etkilenen öğrenciler, duygusal anlar yaşadı. Çocukların ölmemesi temennisinde bulunan öğrenciler, İstiklal Marşı okudu ve saygı duruşunda bulundu.

- "Tüm çocukların bir hakkı var, oda yaşamak"

 Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencilerinden Melek Naz Karayoluk, çocukların ve öğrencilerin ölmesinden duyduğu üzüntüyü bildirdi.

"Neden çocuklar ölüyor" diyen Karakoyuk, "Pakistan'da çocukları öldürmüşler. Biz çocukların ölmesini istemiyoruz. Bu yüzden biz bayrağımızı yarıya indirdik. Lütfen bir daha böyle bir şeyin olmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden Mehmet Gök ise Pakistan'da çocukların öldürülmesini istemediklerini, çok üzüldüklerini ve dünyanın hiç bir yerinde çocukların öldürülmesini istemediklerini kaydetti.

Öğrencilerden Nisanur Ziraatçi ise "Neden Pakistan'da savaş var ki?" sorusunu sordu, "Herkes neden dinine göre hareket etmiyor" dedi.

Çocukların ölmesini istemediklerini dile getiren Ziraatçi, "Tüm çocukların bir hakkı var, oda yaşamak hakkı. Ne öğrencilerin ne de başka insanların ölmesini istemiyoruz. Lütfen Pakistan'daki savaş bitsin" şeklinde konuştu.