Dernek üyelerinin yanı sıra destek veren bazı sendika ve siyasi parti üyeleri, Özel İdare İş Merkezi önünde toplanarak ortak basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Pir Sultan Abdal Derneği Şube Başkanı Salman Akdeniz, yoğun siyasi ortamdan yaralanmak isteyenlerin Alevi Sünni çatışması yaratmak istendiğini öne sürdü.

Alevi vatandaşların ötekileştirildiğini ve yok saydığını ileri süren Akdeniz, Okmeydanı'nda yaşamını yitiren Uğur Kurt'un ölümünün aydınlatılmasını isteyerek, şunları kaydetti:

"Olay yerinde yaralanan Uğur Kurt canımıza yardım etmek isteyen ve Cemevinde bulunanlara biber gazıyla saldırılar devam etmiştir. Uğur Kurt canımız uzun süre yardıma muhtaç bırakılmış ve ciddi kan kaybı yaşamıştır. Yapılan bütün müdahalelere rağmen Uğur canımızı uzun süre yardıma muhtaç bırakılmış ve Hak'ka yürümüştür. Biz Aleviler olarak bu olayı bin 600 yıldır yaşıyoruz, egemenlik tarafından yüzyıllardır saldırılara maruz kalıyoruz. Yüzyıllardır süren bu inkar, imha, asimilasyon, katliam mirasına ısrarla sahip çıkan AK Parti hükumeti ve onun güdümünde bulunan polis saldırıya, şiddete, can almaya devam ediyor."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.