Kahramanmaraş'ta Sosyal Paylaşım Sitelerinde örgütlenen bir grup vatandaş dün "Suriyelileri İstemiyoruz" eylemi yapmış ve gün boyu süren eylemler büyümeden önlenmişti.

Suriyelilerin kentten gönderilmesi için gün boyu eylem yapan grup, protesto gösterilerini gece de sürdürdü. Polis, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu gösterici gruba müdahalede bulundu. İftarın ardından kent meydanında yeniden toplanan göstericiler, 'Suriyelileri istemiyoruz' sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Vatandaşlar 50 ve 100'erli gruplar halinde Suriyeli ailelerin çoğunlukta bulunduğu Mağaralı, Orman, Serintepe ve Uzunoluk mahallerinde protesto yürüyüşü yapmak istedi. Yürüyüşe izin vermeyen çevik kuvvet polisi göstericilere müdahale etti. Ara sokaklara kaçışan grup dağıldı. Polis ile eylemciler arasındaki gerginlik gece geç saatlere kadar devam etti. 

Bu arada, polis Suriyeli mültecilere yönelik olası eylemlere karşı şehrin birçok mahallesinde güvenlik önlemlerini artırdı. Olayların başlangıç noktası sayılan kent meydanında ise güvenlik güçlerinin tedbir amaçlı bekleyişi sürüyor.