Hastane yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 30 Temmuz tarihinde yüksekten düşme nedeniyle getirilen ve opere edilen yaşındaki A.S.Ç. isimli hastanın çabalara rağmen beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi.

Organ nakil koordinatörlüğü olarak hasta yakınları ile görüşülmesi sonucu çocuğun yakınlarınca, 5 Ağustos saat 11.00'e kadar cenazeyi alabilmeleri kaydıyla organ bağışında bulunabileceklerini yazılı olarak bildirdiği belirtilen açıklamada, şu ifadele yer verildi:

"Ön otopsi için gelen cumhuriyet savcısı ve adli tabip tarafından, yakınlarına saat 11.00'a kadar prosedürün yetişemeyebileceğinini bildirilmesi üzerine hasta yakınlarının nakli yaptırmaktan vazgeçmiştir. Sağlık Bakanlığımız organ bağışı konusunda çok titiz ve hızlı davrandığı elde edilen organ ve dokuların bekleyen hastalara bir an önce ulaştırılması için üç ambulans uçak ve on yedi helikopter hizmete alınmıştır. 24 saat hazırda bekletildiği ancak, organları bağışlanan donörlerin tetkiklerinin uygun hastalarla eşleştirilmesi, acil hastaların çağrılması, nakli yapabilecek ekiplerin  hazırlanması ve ilgili merkezlere ulaşması zaman alabilmektedir."