Kahramanmaraş'ta havaların ısınmasıyla çıkabilecek orman yangınlarına karşı tedbirlerin alındığı bildirildi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Mehmet Sabuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş ve civarında çok sayıda piknik yapılmaya müsait orman alanı bulunduğunu, havaların ısınmasıyla bu alanlarda yoğunluk yaşanmaya başladığını kaydetti.

Orman yangınlarıyla mücadelenin yangının çıkmaması için alınan tedbirler, yangın ihtimaline karşı ekibin hazır beklemesi ve yangından sonra yanan alanın rehabilite çalışmasından oluştuğunu ifade eden Sabuncu, oranlık alanlarda yangınlara karşı hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Sabuncu,

Sabuncu, şunları söyledi:

"Yangın ihtimaline karşın hazırlıklarımızı tamamladık. Orman yollarında yol bakım çalışmaları yapıyoruz. Ciddi bir otlanma var. Buralarda yanıcı maddeyi azaltmaya çalışıyoruz. Yangın arazözlerimizi ekiplerimizle birlikte faaliyet geçirdik. Bölgemizde 45 arazözümüz var. Kritik olarak gördüğümüz bölgelerde arazözlerimizi 24 saat bekletiyoruz. Bunda amacımız, çıkabilecek yangına en erken şekilde müdahele etmektir. Bölgede olası yangınlara karşı 2 helikopterimiz hazır bekliyor."

Sabuncu, Orman Genel Müdürlüğü'nün yangınlara müdahele için "15 dakika" hedefi koyduğunu, Müdürlük olarak bu güne kadar çıkan 13 yangına 13 dakikada müdahale ettiklerini belirtti.

- "Kasıtlı yangın çok az çıkıyor"

Orman yangınların yüzde 90'ının insan ve ihmal kaynaklı olduğunu vurgulayan Sabuncu, şunları kaydetti:

"Kasıtlı yangın çok az çıkıyor. Vatandaşlarımız yangınlara ilişkin hassasiyet göstermeye davet ediyorum. Ufak bir kıvılcımdan geleceğimiz yanabiliyor. Yanan alanları ormanlaştırma çalışması yapıyoruz ama bu bize 40-50 yıl olarak geri dönüyor. Piknik uğruna kimsenin çocuklarımızın geleceğini almaya hakkı yok. Herkes yangın konusunda dikkatli olmalıdır. Biz hayatı herşeyiyle yaşanabilir düşünüyoruz. Vatandaşlarımız pikniklerini yapmalı ama tedbirini de mutlaka almalıdır."