Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilenip, o dönem kıyafetlerini giyerek  türbeleri gezen Hamza Çukur (62) Kahramanmaraş'a geldi. Giresun'dan başladığı türbe ziyaretleri kapsamında  Kahramanmaraş'a gelen Çukur, Türkiye'deki türbeleri gezmeyi amaçlıyor.

Dünyaca ünlü Kahramanmaraş dondurmasını tatmak için geldiği özel bir işletmede gazetecilere açıklama yapan Çukur, Osmanlı Devleti hayranı olduğunu ve Türkiye'deki türbeleri gezmek istediğini söyledi.

Daha önce felç olduğunu ve artık yürüyebildiğini, bundan dolayı da tüm türbeleri gezmek istediğini belirten Çukur, şunları kaydetti:

"Bundan önce felçliydim Allah tarafından yürümeye başladım ve türbeleri gezmek istedim. Osmanlı Devletini seviyorum özellikle de Ertuğrul Gaziye muhabbetim daha fazla. Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilendiğim için bu kıyafetleri giydim. Tarihi sevdiğim için türbeleri geziyorum. Kahramanmaraş'a ilk gelişim ve buradan sonra durağım neresi olur, Allah hangi yönü tayin ederse orası olacak."

İşletme yetkilisi Erdal Kambur ise, "Kahramanmaraş'a gelen her misafiri Kahramanmaraşlı her birey evinde dahi ağırlayacak şekilde misafirperver insanlardır. O yüzden bu misafirimizi aldık burada ağırlıyoruz. kendisine dünyanın en ünlü dondurmasını yedirip bir de bu tadı almasının da fayda sağlayacağını düşündük. Kendisi, bütün türbeleri geziyormuş o yönde de kendisine katkı da bulunduk." diye konuştu.