Çevik kuvvet polisinin "toplumsal olaylara müdahale" tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Hanefi Mahçiçek Stadı park alanındaki tatbikat ilk olarak çevik kuvvet ekibine olaylara müdahale teknikleri gösterildi.

Daha sonra senaryo gereği bir grup polis "gösterici rolü" üstlendi. Alanda toplanan göstericiler slogan atarak ateş yaktı. Polis, uyarılara aldırmayan gruba müdahale etti. Gaz bombalarıyla dağıtılan göstericilerin bir bölümü gözaltına alındı.

Tatbikatı izleyen İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, çevik kuvvet polisini tebrik etti.

Aşık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013'den bu yana birçok eğitim faaliyetinde bulunduklarını söyledi.

Eğitim faaliyetlerinin sonuncusu olan tatbikatı da başarıyla tamamladıklarını belirten Aşık, "Bugün burada polisimizi olası her türlü kanunsuz kargaşa ve olaya hazır hale getirmeye yönelik çalışma izledik" dedi.

Öte yandan bir gazetecinin Maraş olaylarının yıl dönümünü hatırlatması üzerine Aşık, "Bilindiği üzere bu ayın sonu 1978'de yaşanan Maraş olayların yıl dönümü. Dolayısıyla bununla ilgili yasaklamalar var. Bu karar çerçevesinde şuandan itibaren tedbirlerimizi aldık. Yarın ve pazar günü şehrin giriş ve çıkışlarıyla ilgili tam manasıyla önlem aldık. Çevre illerden polis takviyesi geldi. Kitlelerin karşı karşıya gelmemeleri çok önemli" diye konuştu.