Geçen yıl, Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "Rabia" selamından yola çıkılarak Afşin Belediyesince yapımına başlanan parkın açılışı, Kaymakam Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye başkanı Güven, açılışta, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamın gerçekleştirildiği günün yıl dönümünde, yaşananları bir kez daha lanetlediklerini söyledi.

Katliamların son bulması için Müslümanların bir ve beraber olmak zorunda olduğunu belirten Güven, "Bu parkı, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nı dolduran ve sayıları on binleri bulan iman ehline, Filistin'de imanlarını ve ülkelerini korkusuzca savunan mücahitlere ve yine Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta ve Arakan'da, zalimce öldürülmüş yüz binlerce kişiye ithaf ediyorum. Bir gün bu zalimlerin zulmüne 'dur diyecek' bir imana, ahlaki kapasiteye ve ataları gibi başkalarının derdiyle dertlenme erdemine sahip, düşünen, tefekkür eden, üreten ve gözümüzün nuru değerli Afşin gençliğine ithaf ediyorum" dedi.

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir de Afşin'in zulme ve işgale karşı direnişin sembolü olan Kahramanmaraş'ın güzel bir ilçesi olduğunu vurguladı.

Rabia Parkı'nın açılmasının da bu duruşun ve anlayışın hala canlı olduğunu gösterdiğini dile getiren İşbilir, davranışlarından dolayı vatandaşları ve başkan Güven'i tebrik etti.

Rabia Parkı'nın 14 Ağustos Dünya Rabia Günü'nde açılmasının önemine işaret eden İşbilir, "Ümit ediyorum bu teşebbüs diğer il ve ilçelerimize örnek olur. Bu örnek çalışmalar yeni ve şuurlu bir neslin yetişmesine vesile olur. Zulme ve zorbalığa direnen bir kuşağın doğması, hep beraber bu ruhu canlı tutarsak mümkün olacaktır. Bu anlamda Afşinli hemşehrilerimin duyarlılığı hepimizi memnun etmiştir. Hiç şüphesiz bu tür adımlar vesayet ve darbe heveslilerini de rahatsız edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, dualarla parkın açılışı gerçekleştirildi.