Kahramanmaraş Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Musahip İş Adamları tarafından verilen "Ramazan da bizim, Muharrem de bizim" temalı iftar, Alevi ve Sünni vatandaşları bir araya getirdi.

Pınarbaşı Mahallesindeki bir tesiste gerçekleştirilen iftar, İl Müftüsü Muhammet Cevher'in yaptırdığı duanın ardından Musahip İş Adamları Dernek Başkanı Halil Karadaş, kardeşlik ve bir arada yaşamanın sahip olduğu ortak değerleri yaşatmanın, barış ve huzurun bu coğrafyada hakim kılmanın mücadelesini verdiklerini söyledi.

"Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım" diyen Karadaş, şunları kaydetti:

"İşte bu program vesilesiyle bugün bizleri sürekli karşı karşıya getirmeye çalışanlara en güzel cevabı verdiğimizi düşünüyorum. Bizler Alevisi, Sünnisi, Türk'ü, Kürt'ü ve bu ülkenin diğer bütün asli unsurlarıyla beraber bir olmaya, iri ve diri olmaya namzediz. İşte birlik ve dirlik adına oluşturduğumuz bu tablonun tüm Anadolu'ya örnek olmasını niyaz ederken, Filistin başta olmak üzere tüm dünyada baskı ve zulme maruz kalan kardeşlerimize cenabı Allah'tan yardım diliyoruz."

Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili ise barış, kardeşlik duygularının, hoşgörünün coştuğu bir mübarek ramazan iftarında daha, kardeşçe yaşamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Ayrıştırmak isteyenlerin inadına kardeşçe yaşamanın mesajını verdiklerini aktaran İbili, sözlerini, "Bizleri ayrıştırmak isteyen kendi sosyal, siyasal, kültürel ve bireysel çıkarlarına alet etmek için bir takım karanlık güçlerin inadına, Kahramanmaraş'tan ders vermek adına barış, kardeşlik, eşit yurttaşlık temelinde bir araya gelerek, ortak yanlarımızın ne kadar çok, ayrılıkların ne kadar az olduğu, kardeşçe yaşamakta olduğumuzu göstermeye çalışmaktayız" diye tamamladı.

İftara, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Alevi dedeleri ve vatandaşlar katıldı.