Soba zehirlenmelerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla il genelinde çalışma başlatan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi ekipleri, gezici otobüsle mahalle ziyaretleri yapıyor. Vatandaşlara broşür dağıtarak karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyaran ekipler, ev ziyaretleriyle soba kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları anlatıyor.

    Can kayıplarının yaşanmaması için uyarıların dikkate alınması gerektiğini kaydeden Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, "İlimizde yoğun olarak soba ile ısınan mahallelerde müdürlüğümüz mobil aracı ile anonslar yapılarak ve broşürler dağıtılarak vatandaşlarda farkındalık oluşturulmaya çalışıyoruz. Mahalle muhtarlarımızın desteğiyle broşürlerimizi otobüs duraklarına, muhtarlık ve dükkanlara asıyoruz." dedi.

    "Doğru yakılan soba ısıtır, yanlış yakılan soba öldürür" diyen Yener şöyle konuştu: “Kişide bulantı, bilinç kaybı, baş ağrısı, halsizlik gibi belirtiler görüldüğünde ortamın hemen havalandırılması ve 112 Acil servis ekipleriyle irtibata geçilmesi gerekir. Bizim amacımız bu tür felaketlerin yaşanmadan önüne geçilmesidir. Halkımızın tavsiyelerimize uymasını, baca bakımlarını yaptırmalarını istiyoruz."