Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Türkoğlu ilçesine yerleşen Suriyelilere destek amacıyla 80 aileyle başlatılan kampanyada 120 aileye ulaşıldı.

Kaymakam Serdar Kartal, AA muhabirine, ilçedeki Suriyeli ailelerin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını söyledi.

Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren aileler için düzenlenen kampanya ile sergilenen kardeşliğin örnek gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kartal, desteğin her geçen gün arttığını ifade etti.

Yaklaşık 6 ay önce kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla hayata geçirdikleri proje çerçevesinde hazırlanan yardım paketlerinin misafirlere ulaştırıldığını anlatan Kartal, "Bu da Suriyeli kardeşlerimizle yardımı ulaştıranlar arasında bir bağ kuruyor. Şimdiye kadar hiçbir olumsuzluk yaşamadık" dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü Koordinesinde yapılan yardımların her ay düzenli dağıtıldığını anlatan Kartal, kurumlarda Arapça bilen personel aracılığıyla gıda yardımlarının yanı sıra diğer ihtiyaçların da giderilmeye çalışıldığını kaydetti.

Proje kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) yaptığı çalışmayla ilk etapta 80 ailenin tespit edildiğini vurgulayan Kartal, şöyle konuştu:

"Bu sayı 6 ayda 120 aileye ulaştı. Projemiz, sayının artmasına rağmen kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle sürüyor. Misafirlerimizi, 'Ensar-Muhacir' kardeşliği anlayışıyla sembolik olarak projeye katılan kurum ve kuruluşlarımıza zimmetledik. Hükümetimizin bu konudaki hassasiyetini ilçemizde de vurgulamak istiyoruz. Hemşehrilerimizin sergilediği bu kardeşliğin yayılmasını temenni ediyoruz."

- Özel sağlık ekibi oluşturuldu

Misariflerine yardım ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kartal, oluşturulan özel sağlık ekibiyle Suriyelilerin sağlık taramasından geçirildiğini de söyledi.

Kampanyanın en az bir yıl süreceğini ifade eden Kartal, projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.