Kahramanmaraş'a Şubat ayı içerisinde 7 şehit, son 3 günde 4 şehit gelmesinin ardından sosyal medyada Suriyelilere karşı kışkırtıcı mesajlar sonrası dün istenmeyen olaylar meydana geldi. Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ'ın cenaze namazından çıkan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir grup tekbirler getirerek Suriyelilere ait iş yerlerine saldrıdı. Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez sloganlarıyla yürüyen grup, kapalı olan Suriyelilere ait işyerlerini tekmeledi.

Kahramanmaraş Polisinin olay çıkarılabileceğinden önceden haberdar olması ve tedbir alması sonucu olaylar büyümeden önlendi. Polis, Suriyelilerin yoğunlukta bulunduğu mahalleye girişlere kontrollü olarak izin verirken, tedbirleri artırdı. Alınan yoğun güvenlik önlemleri sayesinde olayların önüne geçildi.

Yine dün yaşanan olaylarda Suriyelilerin evlerine saldırı olayı gerçekleşmezken, Halk Tv internet sitesinde ise "Kahramanmaraş'ta Suriyelilerin evlerine ve iş yerlerine saldırı" başlığı ile bir haber yayınlandı.

Haberde Kahramanmaraş merkezde yaşanan olayların videossu yayınlanırken haber detayında ise Elbistan'da geçtiği yazdı. Halk Tv'de yayınlanan Haber şu şekilde:

AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın “Bu kadar mülteciyi beslemek durumunda değiliz” ifadelerini kullandığı konuşması sonrası Suriyelilere yönelik saldırılar başladı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, İdlib’de gerçekleşen ve 34 askerimizin şehit düştüğü saldırı sonrası Suriyelilere ait iş yeri ve evlere yönelik saldırılar meydana geldi. Emniyet yaptığı açıklamada ‘Provokasyonlara gelinmemesi’ uyarısında bulundu.

Haberin Halk TV ile birlikte pek çok haber sitesinde de aynı şekilde yayınlandığı görüldü.