Şehir merkezinde ve köylerde gece başlayan ve sabaha karşı şiddetini artıran sağanak yağmur, Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde etkisini gösterdi. Gün boyu aralıksız yağan sağanak, Deliçay'ın taşmasına neden oldu. Taşan dere, üzerindeki mahalleyi ikiye ayıran köprüyü yıktı, yolun bir bölümü sular altında kaldı. Yıkılan köprü nedeniyle yaklaşık 50 öğrenci evlerinin karşısındaki okullarına gidemedi. Yaklaşık 40 hanenin bulunduğu mahalleye, çaydan geçen içme suyu şebeke hattının kırılması nedeniyle su verilemiyor. Felaketin ardından bölgede çalışma başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yıkılan köprünün yerine moloz yığarak geçici yol çalışması yaptı. 

Taşkın sonucu köprünün yıkıldığını belirten Dadağlı Mahalle Muhtarı Adem Sarıtürk, çocukların okullarına gidemediğini söyledi. Selin, içme suyu hattını da kırdığını ifade eden Sarıtürk, “Her yıl aynı sorun yaşanıyor, çaya kalıcı bir köprü yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilisi Kadir Kılıç ise sağanak yüzünden afet olduğunu kaydetti. Kılıç, “Yağmur hızlı yağdığından ciddi bir su artışı oldu. Köprü altındaki büz tabir edilen beton boruların yerinden çıkması sonucu köprü yıkıldı. En kısa sürede büzleri yerine takarak, yeni bir köprü çalışması yapacağız." diye konuştu.