Şehrin yüksek kesimlerinde geceleri sıcaklığın sıfırın altında 15, gündüzleri ise 7 dereceye kadar düştüğü Kahramanmaraş’ta soğuk hava ve kar yağışı kümes hayvanlarını da etkiledi. Kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Tömek mevkiinde, Altan Gezertaşar’a ait bağ evindeki barınakta yaşayan tavuklar soğuktan donarak telef oldu. Bağ evinin ‘Garip’ isimli bekçi köpeği ise açlıktan ölmek üzereyken son anda kurtarıldı.
ARAÇLAR YOLDA MAHSUR KALDI

İl merkezinde karın etkili olduğu yüksek tepelere çıkan bazı otomobil sürücüleri ise kar ve buzlanma nedeniyle yolda mahsur kaldı. Kara saplanan araçlarını uzun süre kurtarmaya çalışan vatandaşlar düştükleri zor durumdan, Kahramanlar Offroad Kulübü üyelerinin arazi araçlarıyla otomobillerini çekmesiyle kurtuldu.

Kahramanlar Offroad Kulübü üyesi Alaeddin Yorulmaz, yardım çağrısı üzerine harekete geçtiklerini belirterek, “Biz sivil toplum kuruluşuyuz, insani yardımlara her zaman açığız, ihtiyacı olanlar bizi her zaman arayabilirler.” dedi.

Kümesteki hayvanların bir bölümünün öldüğünü söyleyen Altan Gezertaşar ise şunları kaydetti: “Kar birden bastırdı, buralara çıkamadık, hayvanlarımız telef oldu. Hayvanlarımıza bakmak için Kahramanlar Offroad Kulübü'ne rica ettim. Duyarlılık gösterip buraya birlikte geldik. Burada köpeğimizle, hayatta kalan hayvanların bakımını yapıp, aşağı ineceğiz.”

Öte yandan, şehir merkezinde de etkili olan kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Kar topu oynayan çocuklar, karın tadını doyasıya çıkardı.