Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde toplana Alperen ocakları üyesi bir grup, güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırılarla ilgili basın açıklaması yaptı. Türk bayrağı açarak, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Askere uzanan eller kırılsın' şeklinde sloganlar atan grup, saldırıların sonlandırılmasını istedi. 
Grup adına açıklama yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanı Hayati Bakdur, terörle müzakere olmayacağını, mücadele edileceğini belirtti. Asker ve polislerin kalleşçe şehit edildiğini kaydeden Bakdur, şu ifadeleri kullandı:

"Ne Türk'ün, ne de Müslüman Kürt'ün örfünde, adetinde, geleneğinde, ve inancında olamayan bir kahpelikle pusu kurarak, gece uykusunda yatarken, ailesinin yanındayken kalleşçe askerimizi ve polisimizi şehit edenler, ülkemizi ve yüreklerimizi yangın yerine çeviren hainler belli ki daha çok cana kıyacak. Ama bu yangının ateşi yüreklerimize düşerken yangını sahipleri bilsin ki alevi de kendilerini yakacaktır. Şehit liderimizi Muhsin Yazıcığlu’nun dediği gibi bir kere daha diyoruz ki; teröristlerle müzakere olmaz, teröristlerle mücadele edilir. Alperen Ocakları olarak devletimiz bu noktada görmek istiyoruz."

Kahramanmaraş’ta Alperen ocakları üyesi bir grup