Kahramanmaraş'ta polis ekipleri, kentte klakson ve standart dışı egzozlarla çevreyi rahatsız eden sürücülere yönelik uygulama yaptı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri,  Fuar Merkezi (KAFUM) önünde yaptığı uygulamada, ilk olarak sürücülere havalı klakson ve standartlara uymayan egzozlarla çevreyi rahatsız etmemeleri  gerektiğini belirten broşür dağıttı.

Ekipler, daha sonra durdurdukları toplu taşıma araçları ve otomobillerde üretim sonrası parça takılıp takılmadığını kontrol etti, ''klakson ve egzoz konularına uymamaları halinde 80 lira para cezası ile 10 ceza puanı düşürüleceği ve aynı zamanda trafikten men'' gibi yaptırım uyarısında bulundu.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle trafikte ses kirliliğine yol açan standart dışı egzozlar açma ve kapamak için özel aletler yapıldığına işaret etti.

Telli, sürücüleri uyararak, amaçlarının, kentteki gürültüyü sıfır düzeyine indirmek, hasta, yaşlı ve çocukların daha güvenli, daha sessiz bir ortamda yaşamalarını sağlamak olduğunu kaydetti.