Kahamanmaraş'ta doğukentte ikamet eden Mehmet Üner suların kirli aktığını iddia etti. Kendisi uzun yıllardır böbrek hastası olan Mehmet Üner doğukentteki suların bulanık aktığını ve dolayısıyla musluktan su içemediklerini söyledi.

Vatandaşın kendi ağzından ifadesi şöyle:
Böbrek hastası olduğum için içtiğim sulara çok dikkat etmek zorundayım. Musluktan suların bulanık aktığının farkına vardım ve musluğa bir penye bez takarak süzmeye başladım. Sadece bir sürehi su akmasına rağmen bezin üzerinde yoğun bir tabaka birikti.

Bu olay ilk değil. Daha önce de başıma gelmişti ve belediyeye bildirdim. İlgileneceklerini söylediler ve ertesi gün su düzeldi. Fakat tekrar aynı şeyi yaşıyoruz. Sorunun sadece bende olup olmama ihtimaline karşı diğer komşu ve esnafla da durumu görüştüğümde onlaın da sularının kirli aktığı bilgisini aldım. Hatta burda bir esnafın musluğundan çok daha yoğun kirli bir suyun aktığına şahit oldum.

Bu olay sokaktaki çukurun kapatılması kadar basit bir durum değil. Çok daha ciddiyet arzediyor. Halkın sağlığı söz konusu. İlgililerin bu konuya derhal el atması gerekiyor." diye konuştu.

Mehmet Üner şimdi yetkililierin gelip duruma el atmasını bekliyor.

Bu durum bize yaklaşık bir iki ay önce konuyla ilgili yaptığımız bir röportajı akla getiriyor. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Eren'le yaptığımız röportajda, dünyadaki böbrek hastalıkları oranının %1-13 arasında iken, Kahramanmaraş'ta bu oranın % 20 yani her 5 kişiden birinin böbrek hastası olduğu bilgisini almıştık. Bu durum akıllara bu hastalığın sebebinin içtiğimiz sular olabileceği ihtimalini getiriyor.

İşte Dr.Mustafa Eren ile yapılan röportaj

Haber46