Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ve Onikişubat İlçelerinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangınlara vatandaşların anında müdahalesi faciayı önledi. 

Kahramanmaraş’ın yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve beraberindeki yıldırım, ormanlık alanlarda yangına neden oldu. 

İlk yangın, saat 17.25’de Çağlayancerit İlçesi İstiklal Mahallesi Öksüz Dağı Taşçanağı mevkiinde ağaca yıldırım düşmesi sonucu meydana geldi. Sedir Ağaçlarının yoğun olduğu bölgeye zamanında giden bölge halkı, olası felaketin önüne geçti. 

Yaşanan yangınla ilgili bilgi veren İstiklal Mahalle Muhtarı Salman Dolgun, “Dışarıda sürücü eğitiminde iken hava biranda bulutlandı. Sonrasında sesle birlikte yıldırımın düştüğünü fark ettik. Bizlerde hemen çevredeki arkadaşımızla bölgeye gittik. Yanımıza tedbir amaçlı kazma, kürek ve balta aldık. Yıldırım düşüğü bölgeye gittiğimizde yangın başlamıştı. Hemen yetkili makamlara bilgi verdik. Bizlerde arkadaşlarımızla birlikte elimizdeki kazma, kürekle etrafındaki ağaçların dallarını kestik. Toprağı kazarak örtü yangının oluşmasını önledik. Sonrasından mahalle sakinleri söndürme tüpleriyle yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerimizin de müdahalesiyle yangın tamamen söndürüldü. Zamanın müdahale yapılmasaydı büyük bir faciayla karşı karşıyaydık. Kontrol altına almak çok zordu. Bu nedenle ülkemizde yaşanan yangınlarda mücadelesini sürdüren önce devletimize, sonra yangın söndürme ekiplerine ve duyarlı vatandaşlarımıza Allah’ım zarar vermesin. Her zaman yanlarındayız” dedi. 

HABER FOTOĞRAFLARI

İkinci yangın ise, yine yıldırım düşmesi sonucu Onikişubat ilçesine Ilıca Mahallesi Embek Yücesi mevkiinde meydana geldi. Burada da bölge halkının zamanında müdahalesi olası bir felaketin önüne geçti.