Kahramanmaraş'ta Anayasa Mahkemesi Kararı Uygulansın, Yurtseverler Derhal Serbest Bırakılsın Platformu tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Özel İdare İş Merkezi önünde başlatılan imza kampanyası öncesinde bir konuşma yapan İşçi Partisi Kahramanmaraş il Başkanı Cafer Sincer "Anayasa Mahkemesi, tutukluluk sürelerini 10 yıla kadar artıran yasa hükmünü 4 Temmuz 2013 günü iptal etti. Bu karar nettir ve tutukluluk sürelerinin bu durumda 5 yılı geçemeyeceği kesindir" dedi.

Sincer şöyle devam etti:

"Ergenekon davasında 5 yıldan uzun süre tutuklu kalan 17 kişi bulunmaktadır. Aralarında Genel Başkanımız Doğu Perinçek de bulunmaktadır. Anayasa Mahkemesi, kararında, yasama organı ve yürütmeye yeni düzenleme yapabilmesi için 1 yıl da süre tanımaktadır. Bu hüküm, bazı çevrelerce hükmün de 1 yıl sonra uygulamaya gireceği biçiminde iddia edilmiştir. Bu iddia dayanaksız, haksız ve her türlü hukuk ilkesine ve adalet duygusuna aykırıdır. Değil mi ki Anayasa Mahkemesi, “10 yıl tutukluluk” düzenlemesini iptal etmiştir. Önümüzdeki 1 yıl boyunca Anayasa'ya aykırı uygulama nasıl sürdürülecektir? Anayasa Mahkemesi'nin, “anayasaya aykırı ama bir yıl daha uygulayın bakalım” demesi mümkün müdür?"

Nitekim Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu da 2009 yılında aldığı kararla, Anayasa Mahkemesi'nin “temel hak ve özgürlüklerle ilgili iptal kararlarının duyulduğu anda derhal uygulanması gerektiğini, uygulama için kararın resmi gazetede yayımlanması veya yeni düzenlemesinin beklenemeyeceğini” hükme bağlamıştır.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi derhal toplanmalı ve tutukluluk süresi 5 yılı geçen bütün sanıkları öncelikle serbest bırakılmalıdır. Bu, Ergenekon Mahkemesi için de bugüne kadarki hukuksuzluklarına bir yenisini eklememek bakımından bir fırsattır.

Genel Başkanvekilimizin basın açıklaması ve Mahkemeye verilen tahliye dilekçesi ektedir. İncelenmelidir.

Ergenekon Mahkemesi 21 Haziran Cuma günkü son duruşmada ani bir kararla salonda bulunan tutuklu sanıklardan “son sözlerini” aldı ve bir dahaki duruşma tarihi olarak 5 Ağustos gününü verdi. Mahkeme ara kararında, o gün “hükmün de açıklanacağını” duyurdu.

Ergenekon Mahkemesi bu kararıyla tarihte görülmemiş bir hukuksuzluğun da altına imza attı. Daha 57 sanık son savunmasını yapmamıştı. Mahkeme son kararıyla bu sanıkların son savunmalarını da dinlemeyeceğini ilan etmiş oldu. Oysa son duruşmada eski Aydınlık Genel Müdürü Mehmet Sabuncu'ya “Pazartesi günü tekrar gelmesi ve savunmasını o gün yapacağı” mübaşir tarafından söylenmişti!

Ergenekon Mahkemesi, son savunmaları almadan karar kuramaz.

Bu kanunsuzluğa izin verilemez.

Bütün il, ilçe, belde,  semt ve mahallelerde “Anayasa Mahkemesi Kararı Uygulansın Yurtseverler Serbest Bırakılsın”-“5 Ağustos'ta Silivri'ye, Ergenekondan Çıkmaya” masaları açılacaktır.

Masalarda faaliyet anlatılacak, imza toplanacak ve yurttaşlar Silivri'ye gelmeye davet edilerek, geleceklerin kayıtları alınacaktır.

“Anayasa Mahkemesi Kararı Uygulansın, Yurtseverler Serbet Bırakılsın!”

Öncelikli mücadele adımımız, “5 yıllık tutukluluk süresini geçen, başta Genel Başkanımız Doğu Perinçek olmak üzere 17 Ergenekon tutsağının derhal serbest bırakılması”dır.

5 Ağustos'a kadar Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmasını sağlamak ve Genel Başkanımızın serbest bırakılmasını sağlamak Partimizin en önemli görevidir. Bu görevi yerine getirmek için şartlar uygundur. Toplumda Anayasa Mahkemesi kararının derhal uygulanması için çok geniş bir fikir birliği vardır.

Bu gün “Anayasa Mahkemesi Kararı Uygulansın, Yurtseverler Serbest Bırakılsın!” başlıklı imza kampanyası açıyoruz. 

BOP Eşbaşkanlığından kurtulmak ve halk güçlerinin iktidarını kurmak için yegane formül Milli Güçbirliğidir. 

5 Ğaustos'ta ERGENEKON'dan çıkacağız. Milli Hükümeti kuracağız. 

Bu arada açıklamaya katılanlar "Mustafa Kemal'in askerkeriyiz" "Kahraolsun AKP diktatörlüğü" şeklinde sloganlar attılar.