Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan Alman Patriot Birliği Askeri Medya sorumlusu Yarbay Sorach, bir yıldır sürdürdüğü görevini mevkidaşı Feya'ya devretti.

Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine Ahir Dağı eteğindeki Gazi Kışlası'na konuşlandırılan patriot hava savunma sistemi bir yıldır aktif çalışıyor. Yaklaşık 300 askerin görev yaptığı birlikte rotasyon kapsamında görev süresi dolan Askeri Medya sorumlusu Yarbay Frank Sorach görevini mevkidaşı Alaxander Feya'ya devretti.

Sorach ve Feya bir pastanede gazetecilere yaptıkları açıklamada, Türklerin açık yürekli ve yardımsever olmalarına şaşırdıklarını dile getirdiler.

Kahramanmaraş'a geldikten sonra Türklere bakış açısının olumlu yönde değiştiğini belirten Sorach, "Türklerin açık yürekli olması ve bizi güzel karşılaması karşısında çok şaşırdım. Türkiye'ye gelmeden önce böyle olduğunu düşünmüyordum. Her şey çok farklıymış" diye konuştu.

Kenteki tarihi kapalı çarşıyı  beğendiğini ve ilk defa Maraş dondurmasını tattığını ifade eden Sorach, "Bugün görevi arkadaşıma devrediyorum" dedi.

Feya da görevi devreden meslektaşından oldukça faydalı bilgiler aldığını kaydetti.

Kahramanmaraş'tan övgüyle bahsedildiğini belirten Feya, "Umarım ben de meslektaşım kadar şanslı olur ve güzel günler geçiririm. Daha önce NATO çalışması için İzmir ve Afganistan'da Türklerle çalıştım. Burada olduğum için mutluyum" ifadelerini kullandı.