Doğukent Mahallesi'ndeki çadır kentte yaklaşık 16 bin Suriyeli kalıyor. Çadır kent yönetimi, Suriyelilerin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için kış dönemi öncesi bazı tedbirler aldı. Tedbirler sayesinde sığınmacıların kış mevsimini sorunsuz geçirdikleri gözlendi.
     Çadır Kent Sorumlu Müdürü Zeki Evin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalarla çadır kentte herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını belirtti. Baştan bu yana sorunsuz bir kış dönemi geçirmeyi hedeflediklerini anlatan Evin, şunları kaydetti: 
     ''Çadırların tamamına koruyucu kılıf çekildi. Ayrıca zemine de izolasyon yapıldı. Bunun yanında yangın riskine karşı solüsyon uygulandı. Şu ana kadar sorunsuz bir kış dönemini geçiriyoruz diyebilirim. Yangın riskine karşı 2 bin 800 adet radyatör dağıtıldı. Çadırların kar, yağmur ve soğuklardan etkilenmemesi için üzerlerine branda çekildi. Zeminlerinin yağmur sularından etkilenmemesi için öncelikle yollarda bakım çalışması yapıldı.'' 
     Suriyeli Ali Acuz ise çadır kentte her türlü iklim şartlarına karşı önlemlerin alındığını belirterek, desteklerinden dolayı Türk halkına teşekkür etti.