Cinayetlerin ardından aileler katil veya katillerin bulunması için adliye, jandarma ve Ankara arasında mekik dokudu ancak olayla ilgili bugüne kadar hiçbir gelişme kaydedilemedi. Erhan Tekin’in babası Ramazan Tekin (64), adaletin yerini bulması için faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını istedi.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Akbayır beldesinde 2011 yılında yaşanan cinayette evli ve 2 çocuk babası Erhan Tekin (32) ve arkadaşı 3 çocuk babası Ahmet Ölç (30), arazide terk edilmiş bir otomobilde ölü bulundular. Cinayetlerin ardından inceleme başlatan jandarma ekipleri olay günü araç içerisinde ve çevresinde kan, kıl, parmak izi, giysi, plaka, sigara izmariti, kanlı sopa ve düğme gibi birçok delil topladı. Toplanan deliller incelenmek üzere Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi. Ekipler başta maktullerin yakınları olmak üzere 65’i gözaltı, 85 kişinin ifadesine başvurdu. Ancak aradan geçen 4 yılda dava dosyasıyla ilgili bir ilerleme sağlanamadı.

CİNAYETLERLE İLGİLİ İDDİANAME BİLE HAZIRLANMADI

Olaydan sonra, 3 karakol komutanı ve 3 savcı değiştiğini, cinayetle ilgili iddianame bile hazırlanmadığını öne süren baba Tekin şöyle konuştu: "2011 yılının mart ayında oğlum kayıp oldu, ertesi gün aracın içerisinde ölü olarak bulundu. Bunun üzerine Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına, Adalet Bakanlığına defalarca yazı yazdım, BİMER’e yazı yazdım bir sonuç elde edemedim. Benim oğlum suçlu olabilir. Fakat suçluların benim oğlumu öldürmeye hakkı yok. Adaletin huzurunda çıkar hesabını verir. İki torunum öksüz kaldı, Sayın Başbakanım, Sayın Adalet Bakanım, Sayın Cumhurbaşkanım benim ne yapmam lazım? Benim çocuğumun katillerinin çıkıp adaletin huzurunda hesap vermesini istiyorum. Çocuğum öldükten sonra 2 kez kalp krizi geçirdim. Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve Adalet Bakanlığına kaç kez gittim bir sonuç elde edemedim. 4 yılda bu olay bir arpa boyu ilerlemedi. İddianame dahi hazırlanmadı. 3 karakol komutanı, 3 savcı değişti hiçbir sonuç elde edilemedi. Bu cani insanlar, devletin içinde devlet var gibisine bu katiller çıkmıyor. Sizden rica ederim, katillerin adaletin huzurunda hesap vermesini istiyorum."