Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ekinözü, Nurhak, Afşin, Elbistan ilçelerinde 17 okulda eğitime bugün ara verildi. Kar yağışının devam etmesi halinde okulların yarın da tatil olacağı bildirildi.

Afşin ilçesi ve yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı ve sabah etkili olan rüzgar nedeniyle ilçe merkezi ve mahallelerde okullar bir gün tatil edildi. Şehir merkezi ve alçak kesimlerde yağmur olarak görülen yağışlar, yüksek bölgelerde ise kara dönüştü.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve çevre mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiğini söyledi.

Rüzgarla etkili olan yağışın ilçe merkezi ve mahallelerde elektrik kesintilerine neden olduğunu belirten Aksoy, "Elektriğin kesilmesiyle okullarda kaloriferle ısıtma yapılamayacağı için eğitime bir gün ara verdik. Şuanda bütün köylerimize ulaşım sağlanabilmektedir" ifadelerini kullandı.

-  "Tipi nedeniyle yol açma çalışması yapılamıyor"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Elbistan Bakım Şube Sorumlusu Ömer Çolak da kar yağışı nedeniyle Elbistan'da 5 mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle, Karamağara, Keçemağara, Beyyurdu, Fakıoğlu ve Yapılı mahallelerinde yolların kapandığı belirten Çolak, tipi nedeniyle yol açma çalışmasının yapılamadığını ifade etti.

Çolak, tipinin durması halinde iş makinelerinin bölgede çalışmalara başlayacağını ifade etti.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ise taşımalı eğitim yapılan okula ulaşım sağlanamadığı için zorunlu olarak eğitime 1 gün ara verildiğini kaydetti.