Derneğin iki ay önce başlattığı kampanyayla toplanan ilaçlar, kara yoluyla Hatay'a buradan da Asi Nehri'nden sallarla muhalif askerlerin güvenlik tedbiri altında Suriye tarafına geçirildi. 
     İdlip kentine bağlı Salkin kasabası ve İzmarin köyünde gönüllü doktorlara teslim edilen ilaçlar, çeşitli hastalıklara yakalanan çocuklara verilmeye başlandı. 
     Derneğin Kahramanmaraş Temsilcisi Murat Ağcıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yüz binlerce çocuğun, tifo ve veba gibi bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya olduğunu söyledi. 
     Suriyeli çocukların yaşadığı bu drama sessiz kalmamak için ilaç kampanyası düzenlediklerini belirten Ağcıl, bu kapsamda topladıkları bin 250 çeşit 4 bin civarındaki ilacı Suriye'nin İdlip kentine ulaştırdıklarını ifade etti. 
     Savaş mağduru Suriyeli çocukların bir kutu ilaca dahi ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Ağcıl, şöyle devam etti: 
     "Bu nedenle acil olan ilaç ihtiyacını karşılamak için topladığımız ilaçları İdlip kentine bağlı Salkin kasabasına ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırseverlerin verdiği ilaçlarla, her gün bir çocuk belki de ölümden kurtulacak. Bir yaraya merhem olmak bizim için mutluluk." 
     Ağcıl, ilaç kampanyasının devam ettiğini, hastane ekipman ihtiyacı için de çalışma başlattıklarını kaydetti. 
     
     -"İlaç ihtiyacı her geçen gün artıyor"- 
     
     Salkin kasabasına bağlı İzmarin köyünde gönüllü doktorluk yapan Amir Gannam da gelen ilaç yardımlarından dolayı Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür etti. 
     Suriye'nin her bölgesinde özellikle çocukların savaşın en büyük mağduru olduğunu belirten Gannam, şunları anlattı: 
     "Çocuklarımız zor durumda. Gönül ister ki Türkiye buraya bir hastane kursun. İlaç ihtiyacı her geçen gün artıyor. Tifo ve veba gibi hastalıklar baş göstermeye başladı. Suların kirliliğinden dolayı çok sayıda ishal vakası ortaya çıkıyor. Çocuklar başta olmak üzere birçok kişi zor durumda kalıyor." 
     Doktor Emir Ebu Hayta da çok fazla hasta bulunduğunu ve daha çok ilaca ihtiyaç duyduklarını kaydetti.