Gar Meydanı'nda düzenlenen teslim töreninde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, un yardımında bulunan sanayici ve işadamlarına müteşekkir olduğunu ifade ederek: “Gaziantep'te katıldığım bir toplantı öncesinde sınır ötesindeki Suriyeli kardeşlerimizin ekmek ve battaniye ihtiyaçlarını öğrendim. Bir ekmeğin 4-5 dolar olduğu söylendi. Kahramanmaraş'a döner dönmez derhal sanayici ve işadamlarımızı arayarak durumu izah ettim. Hamiyetperver sanayici ve işadamlarımız un yardımı yapmayı kabul ettiler.

Biz ”˜Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir' diyen Peygamberimizin izinden gidiyoruz. Sadece Suriye değil, dünyanın neresinde olursa olsun, Müslüman kardeşlerimizin her zaman yardımına koşmaya hazır olan bu sanayici ve işadamlarımıza bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. Un kampanyasını organize eden Mahmut Arıkan kardeşimize de ayrıca teşekkür ediyorum.

Biz de Kahramanmaraş Belediyesi olarak hemen bir yardım kampanyası başlattık. Bir Ekmek Bir Battaniye yardım kampanyamızı duyurduk.

Bugün burada sanayicilerimizin desteği ile 16 kamyon un hazırlandı. Bunun yanı sıra da Belediye olarak 1200 battaniye gönderiyoruz. Burada bulunan tüm sanayicilerimize ve işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları hayır ve hasenatların Allah katında yerine ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher dua ederek yapılan hayırların kabul olması dileklerinde bulundu.

Toplanan yardımlar Kızılay yetkililerine teslim edilerek kafile yola çıktı.

Yardım teslim törenine Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Baro Başkanı Av. Metin Doğan, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi, Hanefi Öksüz, Abdulkadir Kurtul, Mahmut Arıkan, Alişan Arıkan ile diğer yetkililer katıldı.

Kampanyaya Kipaş  Holding 3 kamyon, Vefa Dayanıklı Tüketim Malları, Mem Tekstil, Lütuf Mensucat, İskur Tekstil, Arıkan Mensucat, Marteks Tekstil, Karacasu Tekstil, Narteks Tekstil, Arsan Tekstil, Has Cevher, Memduh Boydak, Hacı Boydak ve Şükrü Boydak birer kamyon olmak üzere toplam 16 kamyon unla destek oldular.

320 ton un ve 1200 battaniye yüklü araçlar Kızılay yetkilileri nezaretinde yola çıktılar.