Kanaat Önderi Mahmut Süzen tarafından Kahta İlçesinin Gölgeli Köyünde verilen Kutlu Doğum yemeğine binlerce kişi katıldı.

Kutlu Doğum yemeğinde bir konuşma yapan Süzen, “Küçük bir dağ eteğinde 250 yıl öncesi rivayetlere göre 24. babadan aleyhisselama ehlibeyt mensubu Ömeri Muğrabi Zeynal Abidin’den Hz. Hüseyin Efendimizden Zeynal Abidin’e oradan da Ömer Nurani dedemizin büyük dedesi Medine’den Bağdat’a özellikle Hz. Hüseyin Efendimizin çocuklarından Muhammed ve Zeyit'den olma Zeynel Abidin’den de günümüze kadar gelen çizgisinde Bağdat’a geliyorlar. Bağdat’tan Türkiye’ye Siirt bölgesine gelmektedirler. 6-7 kardeşlerdir, bunlardan 6’sı Siirt’te kalıyor. Siirt’teki ehlibeyt büyük ihtimal aynı kardeşler. Biraz daha çınarın köküne gittiğimizde bütün ehlibeyt kardeşliğin Bağdat’ta kısmen de Türkiye’de buluştuğunu görürüz. Bugün ise 2015’in bu güzel Nisan ayının sonunda köyümüzde ecdadımızın yanındayız. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gönül Medine’de olmak fakat bunu yapamadığımız için burada binlerce insan var. Ecdadımızın yanında hiç olmasa Medine’nin kokusunu almak, onun dokusunu yaşamak, o niyetle bu değerli kardeşlerimiz İstanbul’dan, Urfa’dan, Malatya’dan, Ankara’dan çeşitli vilayetlerden geldiler, hepsi sağ olsunlar. Bugün burada ehlibeyt sevgisi adına bir toplantı yaptık” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından 3 bin kişiye yemek verildi. Programın sonunda ise Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından da ilahiler eşliğinde zikir çekildi.