Anavatan Partisi döneminin Maliye ve Gümrük Bakanı Adnan Kahveci, ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı. Babasının ölümüyle ilgili çarpıcı açıklama yapan oğlu Cihan Kahveci, “Babamın katledildiğini ben kanıtladım. Kimin yaptığını, yaptırdığını buldum. Sağolsun bizi yöneten de bu konuya hızla yayın yasağı koydu.” iddiasında bulundu.

Kartal Belediyesi ve Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenen törende Adnan Kahveci, eşi Füsun ve kızı Aslıhan Kahveci anıldı. Anma törenine Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, Adnan Kahveci’nin kardeşi Kenan Kahveci, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve sevenleri katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi ve törene katılanlara lokum dağıtıldı.

Törende konuşan Adnan Kahveci’nin Cihan Kahveci, babası, annesi Füsun Kahveci ve ablası Aslıhan Kahveci’nin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Cihan Kahveci, “Adnan Kahveci, bugün çocuklara ve gençlere anlatmamız gereken bir değer. O benim babam olmaktan öte halka mal olmuş bir insan. Arkasında çok büyük bir kamuoyu gücü olan birisiydi. Bu sene, tüm senelerden daha anlamlı. Bunun bir kaza olmadığını, babamın katledildiğini ben kanıtladım. Kimin yaptığını, yaptırdığını buldum. Sağolsun bizi yöneten de bu konuya hızla yayın yasağı koydurdu. Orada farklı ilişkiler var.” ifadelerini kullandı.

Adnan Kahveci, 5 Şubat 1993 tarihinde eşi ve iki çocuğu ile birlikte Bolu-Gerede yakınlarında otobanda ters yola girerek trafik kazası geçirmişti. Adnan Kahveci ve eşi olay anında hayatlarını kaybederken, 17 yaşındaki çocukları Aslıhan Kahveci yaralı olarak kurtuldu ancak, bitkisel hayata girdi ve 10 gün sonra hayatını kaybetmişti.