İlçedeki sivil toplum kuruluşları, Torosların "gizli bahçesi" olarak nitelendirilen Andırın'ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yaz ve kış turizmine kazandırmak için Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak'ı ziyaret etti.

Maslak, ziyarette yaptığı konuşmada, çalışmadan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Birlik ve beraberlik içerisinde hedeflenen çalışmanın başarılı olacağına inandığını dile getiren Maslak, "Planlı ve projeli bir şekilde çalışıldığı takdirde başarılamayacak bir şey yoktur. İlçemizin gelişmesine katkı sağlayacak her türlü plan ve projeleri desteklemeye hazırız" diye konuştu.

Andırın Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği (AÇEK) Başkanı Mustafa Coşkun ise "Kaleler Şehri Andırın" sloganıyla yola çıktıklarını belirtti.

Andırın'ın dokusu itibariyle tarihe ışık tutan bir ilçe olmakla beraber, yaz-kış doğal güzellikleri bünyesinde barındıran tipik bir karadeniz iklimini anımsattığını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Bizde Andırın STK’lar olarak ilçemizin tanıtımını yapmak için bir araya geldik. Yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekmek için çalışmalarımıza başladık. Yaz aylarında artan nüfus yoğunluğunun kış aylarında da yaşanması için ilçemizin tanıtımını en iyi bir şekilde yapmak istiyoruz. Çevre il ve ilçelerde Andırın’la ilgili hazırlamış olduğumuz tanıtıcı bilgilerle stantlar açarak  çalışmalarımızı el birliği ile sürdüreceğiz."