Sultanbeyli'de, seyir halindeki lüks otomobile Kaleşnikof marka uzun namlulu silahla saldırı gerçekleştirildi. Müteahhitlik yaptığı öğrenilen 46 yaşındaki sürücü, yaklaşık 2 kilometre ilerledikten sonra kaza yaparak durabildi. Polis, saldırının gerçekleştiği yerde 16 adet boş kovan buldu. Kendisine yardım etmeye çalışan vatandaşlardan su isteyen sürücünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay, saat 12.30 Akşemsettin Mahallesi Tavukçuyolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Lüks otomobili ile caddede seyir halinde bulunan Tahir Turan’a (46) başka bir otomobilden kaleşnikof silahla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu otomobiline çok sayıda merminin isabet ettiği Turan yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren otomobil kayıplara karışırken, yaralı halde otomobilini yaklaşık iki kilometre daha sürmeyi başaran Turan, Fatih Bulvarı üzerinde kontrolünü kaybederek karşı şeride geçti. Turan’ın kullandığı otomobil, başka bir otomobile çarptıktan sonra durabildi. Vücuduna isabet eden mermi nedeniyle ağır yaralanan Tahir Turan, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Turan, daha sonra Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Tahir Turan'ın otomobillerine çarptığı vatandaşlar, basın mensuplarına seyir halindeyken Turan yönetimindeki lüks otomobilin aniden bulundukları şeride geçerek kendilerine çarptığını söyledi. Vatandaşlar, sürücünün yanına gittiklerinde ise vurulmuş oluğunu gördüklerini ifade etti. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar da, Turan'a yardım için gittiklerinde kendinden geçmiş halde sadece su istediğini ve daha sonra bayıldığını belirtti.

Bu arada Turan'ın sağ şeritte ilerlerken kontrolünü kaybederek karşı şeride geçmesi ve diğer otomobillere çarpması da güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kamerası görüntülerinde Turan'ın kullandığı otomobilin kontrolünü kaybederek karşı şeride geçtiği ve karşı yönden gelen otomobillere çarptığı görülüyor. Görüntülerde daha sonra ambulansın olay yerine gelmesi dikkat çekiyor.

Öte yandan Tahir Turan'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Saldırının gerçekleştiği yerde 16 adet boş kovan bulan polis, kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı