Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinde yeni bir aşamanın başladığını belirterek, “İnşallah önümüzdeki süreçte uygulamayı görürüz, bunu temenni ediyoruz. Ancak bu süreçler kolay değil, çok farklı kesimlerin bir şekilde müdahil olmaya çalıştığı, belli kesimlerin de provoke etmeye çalıştığı sabote etmeye, engellemeye çalıştığı bir süreç.” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Muş’a geldi. Ankara'dan uçakla Muş'a gelen Kalkınma Bakanı Yılmaz, Muş Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çözüm sürecine yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, “Çözüm sürecinde yeni bir aşamaya gelindi. Ancak, bu henüz tamamlanmış değil. İnşallah önümüzdeki süreçte uygulamayı görürüz, bunu temenni ediyoruz. Ancak bu süreçler kolay değil, çok farklı kesimlerin bir şekilde müdahil olmaya çalıştığı, belli kesimlerin de provoke etmeye çalıştığı sabote etmeye, engellemeye çalıştığı bir süreç. Buna karşı bütün kesimlerin bu sürece sahiplenmesi lazım. Hangi partiden olursak olalım, hangi siyasi görüşten olursak olalım insana değer veren, insan hayatına değer veren her kesim bu noktada birleşmesi lazım.” diye konuştu.

“HOŞUMUZA GİTMEYEN HADİSELER GERÇEKLEŞEBİLİR”

Çözüm sürecinde kısa vadeli bazı gelgitlerin olabileceğinin altını çizen Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Çözüm sürecinde hoşumuza gitmeyen hadiseler gerçekleşebilir ama bizim büyük resme bakmamız lazım. Küçük işlerle uğraşmamız lazım. Bu genel büyük resmi hiç bir zaman gözden kaçırmamamız lazım. O büyük resim şudur. Türkiye, 21. yüzyılda çok farklı noktaya gidiyor. Bir taraftan kardeşliğini güçlendiriyor, pekiştiriyor, bir taraftan demokrasisini derinleştiriyor ve daha ileriye taşıyor. Vatandaşlık hukukunu geliştiriyor. Dolayısıyla Türkiye bu yürüyüşüne devam edecek. Hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, hangi dinden olursa olsun herkesin onurlu, rahat ve özgür bir şekilde yaşadığı bir ortamı birlikte inşa ediyoruz. Bu ortamda artık silahlara yer yok. Bunun bu ülkeye ve özellikle yaşadığımız bu bölgeye ne kadar büyük zarar verdiğini hepimiz biliyoruz.”

“HALK DEMOKRATİK OLARAK EN GÜZEL CEVABI VERECEKTİR”

Çözüm sürecinin bir samimiyet süreci olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu süreç bir samimiyet sürecidir. Büyük resmi görme sürecidir. Halkın gerçek taleplerini görme halka göre siyaset yapma sürecidir. Dolaysıyla hepimizin bu süreci sahiplenmesi lazım. Sadece şunu söylüyorum kim bu süreçte yan çizerse, kim yanlış, hata yaparsa ve samimiyetsiz davranırsa halk buna demokratik olarak en güzel cevabı verecektir.” şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda partili karşıladı. Muş Havalimanı'ndan ayrılan Bakan Yılmaz, cuma namazını Muş'un Yaygın beldesinde kıldıktan sonra kara yoluyla Bingöl'ün Solhan ilçesine gitmek üzere hareket etti.