Kalp krizi geçirdikten sonra devlet hastanesine kaldırıldırılan ve daha sonra özel bir hastaneye ambulansla sevk edilen 65 yaşındaki Ali Osanmaz’dan para istendiği öne sürüldü. Ücreti ödenmediği için hastanın taburcu edilmediğini ve rehin tutulduğunu ileri sürülen Osanmaz’ın yakınları para ödemeden güçlükle hastaneden çıkardıklarını söyledi. Osanmaz'ın yakınları hastaneye dava açmaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgiye göre; iki çocuk babası Ali Osanmaz 30 Mart Pazartesi günü sabaha karşı kalp krizi geçirdi. Önce ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Osanmaz daha sonra Fatih’te özel bir hastaneye yine ambulansla götürüldü. Burada ilk tedavisi tamamlanan Osanmaz’ın kalbine stent takıldı. Sağlığı iyiye doğru gittiği ifade edilen Osanmaz’dan ilk önce 2 bin 800 lira istendiği öne sürüldü. Osanmaz’ın yakınlarının itirazı üzerine hastane yönetimi istenilen fiyatı bin liraya kadar düşürdü.

Dayısı Ali Osanmaz’ın ücret ödenmediği için taburcu edilmediğini ve hastanede rehin kaldığını iddia eden Adem Erdoğan, “Okmeydanı’nda ilk müdahale yapıldıktan sonra, başka bir hastaneye sevk ettiler. Hastamızı 112’nin acil ambulansıyla bize söylemeden Fatih’teki Medical Park Hastanesi’ne götürdüler. Yapılan müdahaleden sonra stent takıldığını ve hastanın durumunun iyi olduğunu söylediler. Biz de rahatladık. Acil bölümüne geldiğimiz için bir şey düşünmüyorduk. Ertesi gün bu işlemle ilgili 2 bin 800 lira istediler. Bizden bin 750 lira alarak işi tamamlayabileceklerini belirttiler. Biz de bunun karşılığında paramız olmadığını ifade ettik. Acil bölümüne geldik. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Acillerden para alınmayacak.’ diye ifadelerde bulunduk. Kendileri bu rakamı alacaklarını ama iyi niyetinden dolayı indirim yapacaklarını dile getirdiler. Biz hiçbir pazarlık yapmadan ücreti bin 250 liraya indirdiler. Biz yine paramızın olmadığının söyledik.” dedi.

Dayısını hastaneden çıkaramadıklarını dile getiren Erdoğan, “Hastamız rehin kalmış durumda. ‘Bu parayı ödemeden kesinlikle hastanızı çıkaramazsınız.’ diyorlar. Saat 9’da hastanın çıkış işlemi tamamlandı. Ama parası ödenmediği için hastayı çıkaramıyoruz. Şu an hastam yoğun bakımda rehin olarak tutuluyor.” ifadelerini kullandı.

Hastanın ambulansla geldiğini kabul eden hastane yetkilileri, Osanmaz’ın hastaneye giriş yaptığı sırada acil durumda bulunmadığını, yasalar dışında herhangi bir işlem yapmadıklarını ifade etti.

Hastalarını para ödemeden yoğun tartışmalar sonucunda dışarı çıkardıklarını ifade eden Osanmaz’ın yakınları, hastaneye dava açacaklarını aktardı.

HASTA YAKINI İLE HASTANE GÖREVLİSİNİN TARTIŞMASI CEP TELEFONU KAMERASINDA

Öte yandan hasta yakınları, cep telefonu kamerasıyla hastane çalışanları ile görüşmelerini kayda aldı. Hastane yetkililerinin, “Rehin tutmak yok. Ödemesini yapıp hasta taburcu olabiliyor. Onun dışında çıkış sağlayamıyoruz." dediği, hasta yakınlarının da, "Ödemesini yapamıyoruz şu anda. Baştan beri konuştuğumuz gibi paramız yok.” demesi dikkat çekti.