İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırıda bulunan ve polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden DHKP-C terör örgütü üyesi Elif Sultan Kalsen'in cenazesi memleketi Tunceli’de toprağa verildi. Cenazenin toprağa verileceği Aktuluk köyünde jandarma ve grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Önceki gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahla saldırıda bulunan ve polis tarafından öldürülen Elif Sultan Kalsen’in cenazesi dün gece saat 23.30 sıralarında Tunceli’ye getirilmişti. Cenaze bugün öğlen saatlerinde Tunceli Merkezde bulunan cemevinde yapılan törenin ardından Tunceli merkeze bağlı Aktuluk köyünde toprağa verildi.

“JANDARMA VE GRUP ARASINDA GERGİNLİK”

Cenazenin toprağa verileceği köyde jandarma büyük güvenlik önlemi aldı. TOMA ve zırhlı araçlar ile ambulans köyde hazır bekledi. Cenazeye katılan vatandaşlarla jandarma arasında arama nedeniyle zaman zaman tartışma yaşandı. Grup ve jandarma arasında varılan anlaşmanın ardından jandarma geri çekildi. 400 kişilik grubun katılımı ile mezarlığa kadar taşınan Kalsen’nin cenazesinin toprağa verilmesinin ardından grup sessizce dağıldı.
“HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONUNDA ÖLEN ABLASININ YANINA DEFNEDİLDİ”
Baba Mehmet ve Anne Şirin Kalsen’in gözyaşları arasında toprağa verilen Elif Sultan Kalsen, 2000 yılında yapılan Hayata Dönüş Operasyonu'nda Çanakkale Cezaevi'nde kendisini yakan kuzeni Fidan Kalsen'in yanına defnedildi.