Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümü vesilesiyle MAK Yapı İnşaat Malzemeleri, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Kamalak günün anlam ve önemi adına bir basın açıklaması yaptı.
“Atalarımızın canları ve kanları ile bedel ödedikleri bu toprakların, düşman işgalinden kurtuluşunun sevinç ve coşkusunu, her 12 Şubat’ta daha anlamlı biçimde kutluyoruz” diyen Kamalak “Düşman işgali altında olduğumuz acı ve zulüm dolu o yıllarda, Maraş halkının düzenli bir ordu olmaksızın düşmana karşı gösterdiği direnç, cesaret ve fedakârlık; 22 gün geceli gündüzlü süren kurtuluş mücadelesinin sonunda özgürlüğünü geri getirmiştir”.

12 Şubat hepinizin bildiği gibi Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluş günüdür. 95 yıldır bu coşku Kahraman şehrimizde yaşanmaktadır. Aslında 12 Şubat sadece bir şehrin işgalden kurtuluşunun yıl dönümü değildir. Dünya tarih sahnesine çıkacak yeni bir devletin, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu müjdeleyen ilk zaferdir.

12 Şubat 1920 Türkiye Cumhuriyetini kuran bir milletin İstiklal Mücadele’sinin ilk zaferi olarak tarihe geçmiştir. Anadolu’nun işgal edildiği ve bu işgallerin meşrulaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde, Kahramanmaraş halkının top yekûn kazanmış olduğu bu zafer, Anadolu’da yaşayan bir milletin tarihini değiştirmiştir. İstiklal Savaşını planlayan kadroların aslında ne kadar haklı oldukları Kahramanmaraş’ta kazanılan bu zaferle ilk kez ispatlanmıştır.

12 Şubat tarihimizin dönüm noktasıdır. İşgal güçlerinin bu zaferle telaşlanmaya başladıkları ve Anadolu’da bir milletin uyanışını bu zaferin hızlandırdığı tarih sayfalarında açıkça görülecektir.

Fransa da yaşanan olaylara da değinen Kamalak, Batı ülkelerinde öncelikle İslam’a daha sonra ülkemize birçok kez yaptıkları oyunları tekrar deneyen milletler bilmelidir ki İslam, Adalet, saygı, hoşgörü dinidir. İslam da bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüştür sözü herkesçe bilinen ve bu doğrultuda hareket etmemize vesile olan bir sözdür. Hiçbir Müslümanın böyle bir oyuna gelmemesi gerekir. Bizler yaşadığımız coğrafyada birçok kez oyunlara maruz kaldık ama bir daha oyunlara gelmemeliyiz”