Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cizre’ye yaptığı ziyaret ile ilgili "Sivas’ın ötesine gidemezsiniz dediler, gidince de ‘Teröristle işbirliği yapıyorsunuz’ dediler. Biz akan kanı nasıl durdurabiliriz, annelerin gözyaşlarını nasıl silebiliriz, bunun mücadelesindeyiz. Birileri gibi millet hazinesinden bir şeyler almanın düşüncesinde değiliz." dedi.

Elazığ’da aday tanıtım toplantısına katılan SP Genel Başkanı Kamalak, partililerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Kamalak, zamanında 'Çözüm Süreci' ile ilgili sıkıntıları hükümet yetkililerine ilettiklerini belirtti. SP lideri Kamalak, "Her gün üç beş şehidimiz geliyor. İktidar sahipleri o yüzden Sivas’ın doğusuna gidememişsin diyor. Buradan sayın Cumhurbaşkanına, başbakana ve hükümet yetkililerine sesleniyorum; evet ben gidiyorum, gittim de. Dört buçuk yıl önce Suriye’ye gidip Esad’ı makamında uyardığım gibi gittim oralarda ne olmuş diye Cizre’yi dolaştım. Devlet uyarıyor, 'can güvenliğini sağlayamayız, emniyet mensubu veremeyiz gitme' diyor. Biz gittik, gideceğiz, senden can güvenliğini sağlayacak hiçbir görevli istemiyoruz. Gittik, olayları yerinde inceledik. Allah'ın vermiş olduğu ömür ne bir saniye uzar, ne bir saniye kısalır düşüncesi ile gittik, dolaştık. Bu sefer de diyorlar ki, 'Efendim siz teröristle işbirliği yapıyorsunuz!' Hadi canım oradan sen de. Akan kanı nasıl durdurabiliriz, annelerin gözyaşlarını nasıl silebiliriz bunun mücadelesindeyim ben. Birileri gibi millet hazinesinden bir şeyler almanın düşüncesinde değiliz." ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarı döneminde cumhuriyet tarihinde çok sayıda ilkin yaşandığını söyleyen Mustafa Kamalak, "İlklerden bahsedeceğim. Bir seçimden sonra ilk defa hükümet kurulamamış, yeniden seçime gidiliyor. Masraflar millet kesesinden. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Genelkurmay Başkanı terörist başı olarak yargılanıp, ömür boyu hapse mahkum ediliyor. İlk defa bu ülke dışarıdan ot ve saman ithal etmiştir. İlk defa durup dururken NATO’dan yardım talep edilmiştir. İlk defa Müslüman desteğiyle Libya gibi İslam ülkesi vuruldu. İlk defa İslam topraklarından, Türkiye’den kalkan Amerikan uçakları ile Irak bombalandı. İlk defa sandık güvenliği diyor resmi ağızlar. İlk defa Sivas’ın doğusuna gidemezsiniz diyor. İlk defa Müslüman diyen bir iktidar, Müslümanların gelirleri ile aldığı vergilerle domuz çiftliklerine kredi açıyor. İlk defa Müslüman bir lider, faiz dünya gerçeğidir diyor. İlk defa her türlü cinsi sapıklık kanunla teminat altına alınıyor; kanun numarası 6251. Her türlü cinsi sapıklığı meşru sayan kanun." şeklinde konuştu.

Öte yandan SP lideri Kamalak, konuşmaya başlamadan önce basın mensuplarından bir istekte bulundu: "Değerli basın mensupları, yapacağım konuşmada bir kez yalan veya yanlış bir kelam duyar da buradan ayrılmadan düzeltmezseniz hakkım kalır üzerinizde. Söylediklerimi doğru bulmuş olmakla beraber şu veya bu sebeple aziz milletimize olduğu gibi iletmezseniz, bir kısım gerçekleri gizleyecek veya saptıracak olursanız, sadece benim değil, bu ilin her bir ferdini, 78 milyonluk aziz milletimizin, 2 milyarlık İslam aleminin ve hatta tüm İslam aleminin hakkı kalır üzerinizde. Yalan ve yanlış söylersem düzeltin ve yakamdan tutun. Aksi takdirde bugünün yarını var, huzuru ilahide ben tutarım yakanızdan."