Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Akan kanı ancak kendilerinin durdurabileceğini söyleyen Kamalak, Dünyanın Suriye konusunda kendilerinin savundukları noktaya geldiğini ileri sürdü.

Kamalak, Bahçelievler'deki şehit Darboğaz'ın evine gelerek yakınlarına başsağlığında bulundu. Kamalak'ı gelişinde amca Mahmut Darboğaz karşıladı. Taziye çadırına giren Kamalak şehidin yakınlarına taziyede bulundu. Ziyaret nedeniyle Kur'an okundu ve dular edildi. Şehitlere rahmet dileyen Kamalak, kederli ailelere Allah'tan sabır vermesini diledi.

Akan kanı ancak kendilerinin durdurabileceğini söyleyen Kamalak, "Öldürdükçe düşmanlık cephesi genişliyor. 30 küsür yıldır buyana çatışma ile yürümüşüz. Ben cumhurbaşkanının başbakanlığı sırasında sayın Başbakanım; demokratik açılım denildi, çözüm süreci denildi, kürt açılımı denildi, barış süreci denildi süreç paketin içinde ne var bilmiyoruz. Ama Saadet Partisi olarak endişe ettiğimiz ciddi bir husus var ki o da bu sürecin sonu Türkiye'yi bölünmeye götürecek, veya çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecek. Yazık ki şuan çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıyayız. AK Partinin iktidara geldiği 2002 yılında böyle bir çatışma varmı idi. Şehit cenazeleri geliyor muydu? Şuan yazık ki artarak devam ediyor. Ne yapmak lazım? Açık söylüyorum bu kanı ancak ve ancak Saadet Parti durdurabilir. Milli görüş durdurabilir. Şuan Türkiye adım adım savaşa doğru sürükleniyor." dedi.

Dünyanın Suriye konusunda kendilerinin savundukları noktaya geldiğini ileri süren Kamalak, "Bizim 4,5 sene önce söylediğimiz şeyler bir bir ortaya çıkıyor. Biz demiştik, Suriye'de sadece Suriyeliler yok. Orada 72 millet vardır, İran vardır, orada Rusya vardır, orada Çin vardır. Bize ne diyorlardı önümüzdeki cuma namazını Şam Camii'nde kılacağız. 15 dakikada girersiniz 15 yılda çıkamazsanız. Çıksanız da kolunuz kanadınız kırılmış ülkeniz bölünmüş çıkarsınız. Suriye konusunda şuan dünya bizim dediğimiz noktaya geldi." diye konuştu.

Kamalak, ziyaretinin ardından partili kadınların düzenlediği bir programa katılmak için ayrıldı.