Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Merkez Bankası üzerinden sürdürülen faiz indirimi tartışmalarının Türkiye’yi 80 milyar lira zarara uğrattığını söyledi. Kamalak, “Şu 15 gün içerisinde Merkez Bankası üzerinde yapılan faiz indirilsin mi? indirilmesin mi? tartışması var ya bunun size maliyeti tam 80 milyar lira, dolar şu 15-20 gün içerisinde bu tartışmalar münasebetiyle 20 kuruş arttı.” dedi.

Saadet Partisi 5’inci Kahramanmaraş İl Kongresi, Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Mustafa Kamalak, AK Parti hükümetini eleştirdi. Hükümetin gelir dağılımında adaletsiz bir yol izlediğini belirten Kamalak, “İktidara geldiğimizde işçiye, memura, emekliye bir maaş ikramiye vereceğiz, ondan sonra bütçeyi, hazine durumunu masaya yatıracağız, tıpkı 1996’da olduğu gibi durumu gözden geçirip bu artışları daimi hale getireceğiz. ‘Parayı nerden bulacaksınız’ diyecekler biliyorum değerli kardeşlerim; ben maliye profesörüyüm. Ben demekten Allah'a sığınırım. Şu 15 gün içerisinde Merkez Bankası üzerinde yapılan faiz indirilsin mi indirilmesin mi tartışması var ya bunun size maliyeti tam 80 milyar lira, 80 milyar lira. Nasıl Türkiye’nin dolar cinsi borcu yuvarlak hesapla 400 milyar dolar, şu 15-20 gün içerisinde dolar bu tartışmalar münasebetiyle 20 kuruş arttı. 400 milyar yumurtanızın olduğunu düşünün misalen. 20 kuruştan satsanız kaç lira eder? 80 milyar lira. Bu bedeli siz ödeyeceksiniz, milliyet ödeyecek, kime? para babalarına. İyi de para babalar için Allah aşkına 80 milyarı körü körüne boş laf münasebetiyle ödeyeceksiniz de garibana gelince para yok öylemi.” diye konuştu.

AK Parti hükümetinin IMF’e 23 milyar dolar borcu ödediğini söylediğini, iktidarın 2015 yılı bütçesinde faiz ödemelerine 54 milyar lira kaynak ayırdığını ifade eden Kamalak, “Biz diyorlar IMF’e olan 23 milyar dolar borcu ödedik, elinize sağlık. Aziz milletimiz zannediyor ki Türkiye'nin artık borcu kalmadı. Bütçeye bakın Allah aşkına, mevcut iktidarın çıkarmış olduğu 2015 yılı bütçesine bakın, faiz ödemeleri için tam 54 milyar lira ayrılmış durumda, biz hesabını yaptık. Diyoruz ki soruyoruz; eğer borcu ödediyseniz bu faizi kime ödeyeceksiniz siz? Borç yoksa faiz olur mu? Değerli kardeşlerim bizim bir maaş ikramiye dediğimiz tutar 54 milyarlık faizin beşte birine bile erişemiyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının son bölümünde medya kuruluşlarına sitem eden Kamalak, basın kuruluşlarının yayın organlarında partisine gerektiği kadar yer vermediğinden yakındı. Kamalak, şunları kaydetti: “Hepiniz okullara gittiniz, okula devam etmediğiniz zaman ne olurdu, yok yazılırdınız. Peki milletvekili devam etmezse ne olacak? Gönderdiniz buradan Ankara’ya, bu milletin geleceğiyle ilgili kanunlar yapsın, planlar, projeler hazırlarsın diye. Ama gelmiyorsa ne olacak? Peki bize sorduğunuzda ne olacak biliyor musunuz? Meclis'e gelmen milletvekilinin o günkü maaşı kesilecek, sizin hazinenize geri dönecek. Ben buradan Meclis Başkanı'na sesleniyorum, Cemil Çiçek Bey'e, yanlış mıyım sayın başkanım, doğru tabi. Ama bizim bu sözlerimizi emin olun millete duyurmamak için televizyonda seslendirmezler, ama ne olursa olsun biz hakkı haykırmaya devam edeceğiz Allahın inayetiyle. Değerli kardeşlerim onlar bizim sesimizi kıssalarda, televizyona çıkarmasalar da Allah'ın izni ve inayetiyle biz doğru bildiğimizi haykırmaya devam edeceğiz.”