Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Milli görüşün bulunmadığı Meclis bu ülkenin bu milletin hiçbir temel problemini çözemez. 4 partiye değil, 550 milletvekilini tek partiye verseniz, içinde Milli Görüş olmadıktan sonra emin olun bu ülkenin tek temel problemini çözemez.” dedi.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından Buca Kaynaklar'da bulunan Birlik Otel'de düzenlenen iftar yemeğine, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanı İsmail Gider, çok sayıda partili ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan yemeğin ardından partililere hitap eden Genel Başkan Mustafa Kamalak, iftara katılan partililerin Ramazan’ını kutladı. Genel başkan Kamalak, “Bildiğiniz gibi yakın bir zamanda seçimden çıktık. Allah hepinizden razı olsun. Ben eminim ki bütün gönüldaşlarımız canla başla çalıştılar. Hepimiz daha farklı sonuç bekliyorduk ama aziz milletimiz böyle takdir etti. Olanda hayır vardır diyoruz. Çünkü yüce rabbimiz buyuruyor ki birtakım olaylar var ki sizin hoşunuza gider siz onu hayırlı zannedersiniz. Halbuki onda şer olabilir. Neyin hayırlı neyin şer olduğunu siz bilemezsiniz onu ancak ve ancak Allah bilir. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip eyle diyoruz.” diye konuştu.

Genel Başkan Mustafa Kamalak, “Sahibinin canını sıkan ama sonunda çok daha sevilmiş olan bir ismi sizlere hatırlatmak isterim merhum Turgut Özal bey 1977 seçimlerinde bizim İzmir milletvekili adayımızdı. Kazanamadı. Muhtemelen hem kendisi hem partimiz o zaman Milli Selametti, hem de aile fertleri yakın dostları kazanamadığı için üzülmüştür. Ama kazansa ne olacaktı. Kazananalar 12 Eylül darbesiyle yasaklı hale geldi. Yani kazanmış olsaydı merhum Özal çok daha büyük kayıplara girmiş olacaktı. Başbakan olamayacaktı, Cumhurbaşkanı olamayacaktı. Çünkü yasaklılar listesine girecekti. Kazanamadığımız için sevinecek değiliz ama şahsımız adına emin olun üzülecek de değiliz. Üzüntümüz milletimiz adınadır. Aziz milletimiz, insanlık adına, İslam alemi ve orta doğu için üzülüyoruz.” dedi.

Genel Başkan Mustafa Kamalak sözlerine şöyle devam etti; “Şundan emin olun bizim yer almadığımız Milli Görüşün bulunmadığı Meclis bu ülkenin bu milletin hiçbir temel problemini çözemez. 4 partiye değil, 550 milletvekilini tek partiye verseniz, içinde milli görüş olmadıktan sonra emin olun bu ülkenin tek temel problemini çözemez. Bu bir iddia değil, olaylarla ıspatlanmış. 13 yıldır ülkeyi tek başına bir parti idare ediyor. Vicdan sahibi herkese soruyorum, akıl irfan sahibi her kardeşimize soruyorum, 13 yıllık süre içerisinde tek başına iktidar oldukları halde bu ülkenin hangi temel problemi çözüldü. 10 yıl önce mi bu ülkede işsizlerimizin sayısı daha fazlaydı bugün mü daha fazla. Şüphesiz ki bugün işsiz sayısı 10 yılda yüzde 300’ü bulmuş durumda. 6 buçuk milyon insanımız işsiz. Türkiye’nin toplam borçları, 10 yılda 230 milyar dolar civarından 650 milyar dolara çıktı. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, gayri ahlaki yaşantılar 10 yıl önceye göre daha fazla. Her türlü ahlaksızlık kanunen meşru hale getirilmiş durumdadır. Tüm milletvekillerini böyle bir partiye versek Türkiye’ni problemleri çözülecek mi hayır. Orta doğu ateş çemberine dönmüş durumda. Biz diyoruz ki Milli görüşün yer almadığı bir meclis, ne iç meseleleri ne de dış problemleri çözme gücüne sahip olamayacaktır.”

Saadet Partisi’nin milli görüşün tek temsilcisi olduğunu söyleyen Kamalak, eğer birilerinin çıkıp da biz de mili görüşçüyüz diyecek olurlarsa onların ancak palyaçoluk yapmış olacağını dile getirdi.