Bursa'da amatör bir kamera tarafından kaydedilen cinayette, fabrika meselesinden tartıştığı kişiyi öldüren zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Zanlının hem emniyet hem de savcılık ifadesinde, "Yerdeki silahı alıp şüpheliyi vurmuşum. Ben vurduğumu hatırlamıyorum. Görüntüleri izledikten sonra vurduğumu anladım. Oğlumun vurulduğunu gördükten sonra hiç bir şeyi hatırlamıyorum." dedi.

İnegöl İlçesi'nde mobilya ticareti ile uğraşan Rıdayettin Serbest ve oğlu Erkan Serbest (32), fabrika binasının yapımı için Engin Hacılar ile 320 bin lira karşılığında anlaşmaya vardı. İnşaatın belirtilen tarihte bitirilmemesine tepki gösteren Rıdayettin Serbest ve oğlu meseleyi konuşmak için Engin Hacılar ile Osmangazi İlçesi Tophane Parkı'nda buluşmak için sözleşti. Dün öğle saatlerinde buluşan taraflar arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. İddiaya göre; Engin Hacılar'ın arkadaşı olduğu öğrenilen Tacettin Başoral tabanca ile ateş ederek Erkan Serbest'i göğsünden yaraladı. Karşılıklı silahların ateşlendiği olayda Serbest'in silahından çıkan kurşunlardan biri Başoral'ın bacağına isabet etti. Yaralanan oğluna müdahale eden Rıdayettin Serbest, tabancayı alarak arkadaşları tarafından aşırı kan kaybetmemesi için kemer ile bacağı sıkılan Tacettin Başoral'ı 1 el ateş ederek öldürdü. Amatör kamera tarafından anbean görüntülenen olayda Serbest, Başoral'a yardım eden kişiye de ateş etmek istedi; ancak tabanca tutukluk yaptı. Hastaneye kaldırılan olunun yanına giden zanlı Rıdayettin Serbest güvenlik güçlerince yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan zanlı Rıdayettin Serbest, adliyeye sevkedildi. Emniyetteki ifadesini savcılıkta da tekrarlayan zanlının, "Mobilya fabrikasının 2 ayda bitirilmesi konusunda 320 bin lira karşılığında anlaşma sağlamıştık. Fabrika gününde teslim edilmezse müteahhit bize her gün için 500 lira gecikme parası verecekti. Fabrika gününde bitmedi ve müteahhit bize gecikme parası vermedi. Bunun üzerine araya bir aracı girdi. Bize 270 bin liralık senet verdi. Müteahhit fabrikayı geçtiğimiz cuma günü bitireceğini söyledi. Fabrika bitince biz senedi iade edecektik. Ama cuma günü fabrika yine bitmedi. Bunun üzerine pazartesi günü Tophane Meydanında buluşmak üzere sözleştik. Yanlarında adamları vardı. O sıra oğlumla müteahhit arasında tartışma başladı. Ben şeker hastası olduğum için biraz uzakta bekliyordum. Sonra tartışmayı görünce ikisinin arasına girerek olayı ayırdım. Ardından tekrar tartışma çıktı ve senedin yerde yırtık olduğunu gördüm. Daha sonra oğluma ateş edildi. Oğlumun yerde yattığını ve bize yardım eden olmadığını görünce dehşete kapıldım. Oğlumun ölmüş olduğunu düşünerek yerdeki silahı alıp şüpheliyi vurmuşum. Ben vurduğumu hatırlamıyorum. Görüntüleri izledikten sonra vurduğumu anladım." dediği öğrenildi.

'BEN VURMADIM' DEMİŞTİ
Nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu. Dün olayın ardından gözaltına alındıktan sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve olay sırasında görüntülerinin çekildiğini fark etmeyen Rızayettin Serbest, gazetecilere, "Ben vurmadım, ben ateş etmedim" demişti.