Esenler'de bir evde televizyon çalarken güvenlik kamerasına yakalanarak gözaltına alınan hırsızlık zanlısı Devran K., sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.

Esenler Nene Hatun Mahallesi 117 Sokak içerisinde bulunan bir evde 25 Şubat'ta yaşanan hırsızlık olayında 1 adet televizyon, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet fotoğraf makinası, 400 TL para çalınması üzerine soruşturma başlatıldı.

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda, daha önceden 7 ayrı hırsızlık suçundan polis kaydı bulunduğu belirlenen 21 yaşındaki Devrim K.'nın, çaldığı televizyonla evden çıkarken güvenlik kamerasına düşen görüntüsü tespit edildi. Görüntüsünün bulunduğu gün ismi ve adresi de tespit edilen şüpheli Devrim K., aynı gün saat 15.00 sıralarında yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan zanlı2nın çaldığı eşyalardan televizyonu 200 TL, fotoğraf makinesini ise 20 TL’ye sattığını itiraf ettiği belirtildi. Emniyet görevlilerinin bu eşyaları satın alan kişilerden temin edilerek sahibine teslim edildiği öğrenildi.

Şüpheli şahıs ile ilgili yapılan incelemede 12 Şubat'ta Nene Hatun Mahallesi 150 Sokak içerisinde bulunan ikametten 1 adet tablet bilgisayar ve 600 TL paranın çalınması, 13 Eylül 2014 tarihinde Güngören'de bir evden hırsızlık, olaylarına karıştığının tespit edildiği bildirildi.

Hakkındaki tahkikatın tamamlanmasının ardından zanlının, 26 Şubat'ta Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği ve savının ifadesini almasından sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.