Başkent'te bir marketler zincirine ait şubede, satır ve tabanca ile kasiyer bayanı tehdit eden ve kasada bulunan 1530 TL’yi alarak kaçan zanlı O.A (21) yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı O.A’nın silahlı ve satırlı dehşet anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Yaklaşık 20 gün önce Sincan 12. Cadde’de bulunan marketler zincirine ait şubeye silah ve satırla giren ve kasada bulunan 1530 TL’yi zorla gasp eden zanlı O.A (21) kaçarak izini kaybettirdi. Yaşanan gasp olayı üzerine Sincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri çalışma başlattı. Markette kasiyerlik yapan B.A’nın beyanları doğrultusunda çizilen robot resim ile yaklaşık 20 gün süren çalışmalar neticesinde zanlı O.A yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı O.A sağlık kontrolünün ardından Sincan Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlı O.A’nın rahat tavırları dikkat çekti. Polis ekipleri zanlı O.A’yı gözaltına aldıktan sonra, markete yaptığı gasp sırasında kullandığı silah ve satırı aradı. Ekipler yapılan arama sonrası zanlının üzerinde bulunan atkı, mont ve bereyi alarak incelemek üzere emniyete getirdi. Evin kömürlüğünde yapılan aramada çok sayıda bıçak bulundu.

Öte yandan zanlı O.A İzmir’de askerlik yaptığı sırada, 18.12.2014 tarihinde İstanbul Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığı'na sevk olduğu ve daha sonra Ankara’ya geldiği öğrenildi. Annesi ve babası ayrı olan zanlı O.A.'nın üvey babası ve annesinin yanında kaldığı öğrenildi. Polisin olayla ilgili çalışması sürüyor.