Kamp Armen Dayanışması üyesi Burak Özgüner, Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen'in ısrarla iade edilmediğini söyledi. Özgüner, ''Israrla iade edilmediğini görüyoruz. 45 günden beri direnişimiz devam ediyor. Çeşitli beyanlar var. Şeffaf yürütülmeyen bir müzakere süreci var.'' dedi.

Kamp Armen Dayanışması ile Nor Zartonk İnisiyatifi yetkilileri, Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen’in yıkılmaması ve tapunun geri alınması için Cezayir Restaurant’ta basın toplantısı düzenledi. Kamp Armen Dayanışması üyesi Burak Özgüner, Kamp Armen ısrarla iade edilmediğini belirterek, ‘’Bu tapunun devri gerçekleştirilmiş olsa bile bu devlet tarafından yada mülk sahibi olduğu iddia edilen kişi tarafından Ermeni halkına sunulmuş olan bir lütuf olmayacaktır. Bu zaten halihazırda devletin kanunuyla mevzuatıyla gasp edilmiş bir mal. Bunun iade edilmesini biz lütuf olarak görmüyoruz. Bu konuda yüzlerce örnek varken Anadolu’da İstanbul’da Türkiye’nin dört bir yanında bunların tamamının iade edilmesi gerekiyor. Değiştirilen vakıflar kanununun prosedürlerle farklı ayak diretmelerle son derece zorlu bir süreç. Israrla iade edilmediğini görüyoruz. 45 günden beri direnişimiz devam ediyor. Çeşitli beyanlar var. Şeffaf yürütülmeyen bir müzakere süreci var. Orada sadece Ermeni halkı yok. Ermeni halkının dostları da var.’’ şeklinde konuştu.

Basın açıklamasını okuyan Diren Cevahir Şen ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek şöyle konuştu: ''Tapu devri sorununun çözümü için talimat verdiği ifade edilen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na soruyoruz? Türkiye Cumhuriyeti devletinin el koyduğu bu kampın tapu devri daha ne kadar geciktirilecektir? Devletçe el konulan Kamp Armen, neden Davutoğlu'nun partisi tarafından seçim malzemesine dönüştürülmüştür?''