Çocuk Hakları Adıyaman Yetişkin Koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik, daha önce iki kez kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların, topluma entegrasyon konusunda eğitim aldıklarını belirterek, "Bu eğitimler sonunda Suriyeli Çocuklarımıza akrandan akrana eğitimler düzenleyerek Suriyeli Çocuklarımızın topluma entegrasyonu konusunda etkinlikler düzenledik." dedi.

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri Birimi tarafından kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların Çocuk Hakları Komiteleri aracılığıyla topluma entegrasyonlarının sağlanması maksadıyla ilk ikisi daha önce İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıların üçüncüsü gerçekleştirildi.

Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri Suriyeli Çocuk Temsilciler ile Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocukların, Suriyeli ve Iraklı çocuklar ve ailelerin katılımı ile İl Müdürlüğü seminer salonunda yapılan toplantının, açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen etkinlikler sonunda bir açıklama yapan Adıyaman Çocuk Hakları İl Yetişkin Koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik, “Daha önce iki kez kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuklara yönelik yapılan toplantıda, Suriyeli çocuklarımız ve Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyesi çocuklarımız, kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuklarımızın topluma entegrasyonu konusunda eğitim aldılar. Bu eğitimler sonunda Suriyeli çocuklarımıza akrandan akrana eğitimler düzenleyerek Suriyeli çocuklarımızın topluma entegrasyonu konusunda etkinlikler düzenledik. Şu ana kadar yaklaşık olarak kamp dışında yaşayan 70 Suriyeli çocuğa akrandan akrana eğitimler verildi. Bu toplantımızda Suriyeli çocukların dışında, Iraklı çocuklardan katılımlar gerçekleşti. Aynı zamanda eğitim verdiğimiz çocuklar Çocuk Hakları İl Çocuk Komitelerine dâhil edilerek Türk çocuklarımız ile kaynaşmaları da sağlanmaktadır. Suriyeli ve Iraklı çocuklar ile Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklarımızın yaptığı etkinlikler ve sunumlar yapılan etkinliklerde oldukça eğlenen Suriyeli çocuklarımız, almış oldukları bu eğitim sonunda kendi akranlarına öğrendiklerini aktararak topluma entegrasyon konusunda diğer Suriyeli ve Iraklı çocuklara yardımcı olacaklardır.” dedi. Etkinlikler sonunda tüm katılımcılara sertifika yanında çocuklara çeşitli hediyeler verildi.