Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde önceki gün seçim bildirisi dağıtan AK Partili gençler ile karşıt görüşlü gençler arasında çıkan kavgada, bıçak çeken şahsın AK Partili olduğu iddia edildi. Bıçak çeken gencin AK Parti Ar-Ge çalışmaları Başkanı Muharrem Çaycı olduğu ve üniversite öğrencisi olmadığı ileri sürüldü.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde seçim bildirisi dağıtan AK Partili gençler ile karşıt görüşlü gençler arasında kavga çıkmıştı. Kavgada 2 öğrenci yaralanırken, 18 Kollektif üyesi olduğu belirtilen genç gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki gençler, emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakıldı. Ancak iki grup arasındaki kavgada, karşıt görüşlü gençlere bıçak çeken bir şahsın görüntü ve fotosu tartışma konusu olmuştu. Söz konusu bıçak çeken gencin AK Partili olduğu ileri sürüldü.

Kollektif Üyesi gençler, kendilerine ait Facebook adresinden, olay sırasında kendilerine bıçak çeken gencin olay sırasındaki fotosu ile arkasında AK Parti amlemi bulunan ve kürsüde konuşma yapan gencin fotoğrafını yayımladı. Söz konusu bıçak çeken fotoğraftaki genç ile AK Parti amlemi ve logosu önünde kürsüde konuşan gencin, AK Partili Muharrem Camcı olduğu iddia edildi. "Üniversitede bıçağı çeken kişi teşhir ediyoruz" başlıklı yazıda, söz konusu bıçağı çeken kişinin AK Parti Ar-Ge Çalışmaları Başkanı Muharrem Camcı olduğu, ancak üniversitede öğrenci olmadığı öne sürüldü.

Kollektif üyesi üniversiteliler yaptıkları basın açıklamasında, "Arkadaşlarımıza bıçak çektiği halde AKP'li saldırganlara emniyet hiçbir şekilde müdahale etmemiştir. Can güvenliğimizi sağlamayan emniyet, bundan sonra yaşanacakların sorumlusudur. Ama bizler Ali İsmail'in arkadaşları olarak meşruluğumuzun farkındayız ve demokratik hakkımızı kullanarak Ali İsmail'in katillerini üniversitemize sokmayacağız." dedi.