Ağız ve Diş Sağlığı için Sağlık Bakanlığı’nın Başlattığı 'Ben de Fırçalıyorum Projesi'ne Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’tan destek geldi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından hayata geçirilen ve ülke genelinde yaygınlaştırılması istenen 'Ben de Fırçalıyorum' projesine Erzurum Valisi Altıparmak il koordinasyon toplantısı sonrası, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan tarafından kendisine sunulan diş fırçası ve macunu alarak destek verdi.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, proje kapsamına yönelik açıklamasında, ağız diş sağlığının önemine dikkat çekerek, "Ülke olarak ağız diş sağlığı ve bakımı konusunda Avrupa ülkelerinden maalesef çok gerideyiz, bütün hastalıkların ana kaynağından biri de ağız-diş sağlığı ile ilgilidir. İleri düzeydeki diş problemleri kalp, böbrek gibi hayati organlarımızı bile olumsuz etkileyebilmektedir." dedi.

Ağız ve diş bakımı bilincinin çocukluk çağlarında oluşturulması gerektiğine değinen Genel Sekreter Erdoğan, "Özellikle çocukların dişlerinin kıymetini kaybetmeden önce bilmeli, belirli yaştan sonra yapılan diş nakli, protezler gerçek dişlerimiz kadar kaliteli ve sağlam olmaz." diye konuştu. Erdoğan, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak kampanyaya desteklerinin, ulaşabildikleri her noktada devam edeceğini söyledi.