Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, kamu kaynaklarının hem vicdani hem hukuki sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, "Bu kaynaklarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Birilerini zengin etmek zorunda değiliz. Mazeretleri bir kenara bırakıp, işin özüne bakmamız lazım. Kamu yatırımlarını yasalar ve hukuk dışında kullananlar olursa, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım. Açık konuşuyorum, kamu kaynakları sorumsuzluğa gelmez. Soruşturma açacağım." dedi.

Siirt 2015 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, yatırımcı kuruluşların yöneticileri ile sivil tolum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz, ”2014 yılı içinde projelere ayrılan ödenek miktarı 277 milyon 679 bin TL olup, 202 milyon 262 bin TL harcama yapılmıştır. 147 proje tamamlanmış, 97 proje devam etmekte, 21 proje ihale aşamasında ve 47 projeye çeşitli nedenlerden dolayı başlanamamıştır. Projelerin nakdi gerçekleşmeleri yüzde 73, fiziki gerçekleşmeleri ise yüzde 65 olmuştur.” dedi.

Kamu kaynaklarının keyfi kullanılmasına izin vermeyeceğini ifade eden Vali Tutulmaz, kamu ve yatırımcı kuruluşların il müdürlerine uyarıda bulunarak, şu anda ilde gerçekleştirilen kamu yatırımları ve yapılan kontrollerden memnun olmadığını belitti.

Kamu kaynaklarının hem vicdani hem hukuki sorumluluğu olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, ”Bu kaynaklarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Birilerini zengin etmek zorunda değiliz. Mazeretleri bir kenara bırakıp, işin özüne bakmamız lazım. Herkes işini yapmak zorundadır. Projelerde kaliteyi alma konusunda sıkıntılar var. Sebeplerini tespit ediyoruz. Kamu yatırımlarını yasalar ve hukuk dışında kullananlar olursa, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım. Açık konuşuyorum, kamu kaynakları sorumsuzluğa gelmez. Soruşturma açacağım. Görevlerini ihmal eden bazı kamu görevlileri hakkında da soruşturma açmaya başladım. Hukuk çerçevesinde bunların takipçisiyim. Bu ülkenin kalkınması için herkes üzerine düşen görevi laiki ile yapmak zorundadır.” diye konuştu. Daha sonra yatırımcı kurum yöneticileri söz alarak yürüttükleri projeler hakkında kurul üyelerine bilgiler verdiler.