Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Mayıs’ın son zamanlarda biber gazlarının, TOMA sularının gölgesinde kaldığını, bu tür olaylardan siyasi iktidarın nemalanmasına fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

Adana’da gündemle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Mayıs’ta yaşanması muhtemel olaylar konusunda diğer sendikaları uyardı. Diğer sendikaların Taksim hassasiyetini anladığını ancak siyasi iktidarın çıkan olaylardan nemalandığını ifade eden Koncuk, buna fırsat verilmemesini istedi. 1 Mayıs’ın biber gazlarının, TOMA sularının gölgesinde kaldığı için hükümetin beceriksiz iktidar anlayışının konuşulamadığını vurgulayan Koncuk, diğer sendikalara seslenerek, “Gelin siyasal iktidarın bu tuzağına düşmeyin. Yine 1 Mayıs’ı sis bombaları arasında, bu problemlerin tartışılmadığı bir gün olarak kutlanmasına fırsat vermeyelim, siyasal iktidarın nemalanmasına fırsat vermeyelim. Çıkacak bunlar, vatandaş da bunları polisle kavga eder görünce, bunlar Türkiye’de anarşi çıkarıyor, huzursuzluk çıkarıyor diye siyasi iktidar yine bundan nemalanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Sendikalarına üye tüm çalışanların 1 Mayıs’ı Adana’da Atatürk Parkı’nda kutlayacaklarını anlatan Koncuk, kendilerinin kavga çıkarmayacaklarını dile getirdi. Kavga olduğu zaman işçilerin, çalışanların sorunlarının gündeme getirilemediğinin altını çizen Koncuk, “Kavga edilmesi gereken yer var, et kardeşim, edilmesi gereken yerde et. Ama şu işsizliği gündeme getir. Türkiye’de asgari ücretlilerin hala 900 TL’ye çalıştığını gündeme getir, Emniyet Teşkilatı’nda insanların nasıl senden benden diye ayrımcılığa tabi tutulduğunu gündeme getir. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, demiryollarında, postanede, hastanede insanların siyasi iktidar tarafından nasıl senden benden diye ayrıştırıldığını, çalışma barışının bozulmak üzere olduğunu gündeme getir. MEB’de 76 bin kurum yöneticisinin, binlerce okul müdürünün siyasal iktidar tarafından 12 Eylüllerde, 28 Şubat askeri darbelerinde olmadığı kadar zulme uğradığını dile getir.” diye konuştu.

BAŞBAKAN, KOZAN’A GİDİP ECDADIMIZIN YAKILDIĞI FIRINLARI GÖRSÜN

Konuşmasında Avrupa Parlamentosu’nda soykırım iddialarının kabul edilmesini de kınayan Koncuk, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Tehcir insanlık suçudur’ şeklindeki sözlerine sert çıktı. Başbakan’ın söyleminin millete ihanet edenlerin eline koz verdiğini ifade eden Koncuk, “Bir yandan sayın Başbakan, bu devleti sözde yönetenler, AP’nin aldığı kararı kınıyorlar, bir yandan bu ülkenin başbakanı çıkıyor ‘tehcir insanlık suçudur’ diyor. Sayın başbakan, tehcir insanlık suçu değildir, tarihi iyi öğren. Bu millete ihanet edenlerin eline koz vermek başbakanın işi olamaz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin başbakanının bu sözü söylemeye hakkı olduğunu düşünmüyorum. Tehcir ne demektir, tehcir, iki toplumun birbirine düşmanca hisler beslemesi durumunda, her iki grubun da emniyeti açısından bir grubu başka bölgelere göç ettirmektir, göndermektir. İnsanlık suçu olan bu insanların birbirini boğazlamasına, birbirine öldürmesine seyirci kalmaktır. Bizim ecdadımız bunu yapmadı, buna müsaade etmedi.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu’ndan Kozan’a giderek Ermenilerin ecdadı yaktığı fırını görmelerini isteyen Koncuk, “Kozan’a gidin, hala Ermenilerin Kozan’daki vatandaşlarımızı, ecdadımızı yaktığı fırın ayaktadır, faaliyettedir. İbret vesikası gibi duruyor. Sayın Başbakan, gel bu fırın gör bakalım, hangisi insanlık suçu, tehcir mi insanlık suçu, fırında insanları yakmak mı insanlık suçu? İnsanlık suçu mu arıyorsun, Doğu Türkistan’a git, Kerkük’e git, Tazehurmati’ye git, orada gör, insanlık suçu mu arıyorsun, Karabağ’da katledilen yaklaşık 700 insanımızın evlatları hala Azerbaycan’da, git öğren insanlık suçu neymiş, Irak’ta milyonlarca Müslüman kanı akıtıldı, oraya git. Tehcirde insanlık suçu aramak, tarihi olaylardan habersiz olmak anlamına gelmektedir. Bu vesileyle Sayın Başbakanın açıklamasını Türk milleti adına, şehitlerimiz adına hak etmedi şehitlerimiz, onların kemiklerini sızlatmasınlar, onlar adına Sayın Başbakanın bu sözü düzeltmesini bekliyorum.” şeklinde konuştu.

‘BİLAL ERDOĞAN, EĞİTİMDEN ELİNİ ÇEK, GİT VAKFINLA OYNA’

İsmail Koncuk son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Diyarbakır’da imam hatip lisesi müdürleriyle yaptığı toplantıya tepki göstererek şöyle dedi: “Bilal Erdoğan işine bak, şu eğitimden elini çek kardeşim. Çek de Nabi Avcı, oradaki bürokratlar, oradaki eğitimciler bu işleri senden iyi bilirler. Senin işin eğitim öğretim değil, bir vakıf kurmuşsun, git sen vakfınla oyna diyorum.”